Među migrantima u BiH otkriveno pet terorista

 

19.02.19 23:40 Vijesti
migranti bih 2019
Migranti_940x560.jpg

Služba za poslove sa strancima BiH je u prva dva mjeseca 2019. godine na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor u Imigracijski centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od kojih se njih pet dovodi u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom, javlja Klix.ba.

Locirani su na osnovu poduzimanja pojačanih mjera i radnji profiliranja sigurnosno interesantnih osoba među migrantima te kroz suradnju i razmjenu informacija službe s domaćim i međunarodnim partnerima, prvenstveno kroz razmjenu biometrijskih podataka.

"Radi se o osobama inicijala G. R. Z. (34), N. S. S. (30), K. Q. (23) i F. A. A. (25) koje predstavljaju prijetnju javnom poretku i sigurnosti BiH, kao i osobama Z. U. (22), S. A. (24) za koje služba trenutno u suradnji s partnerskim agencijama i zemljama porijekla provodi postupak potvrđivanja identiteta, kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica neophodnih za njihovo udaljavanje s teritorije BiH, na osnovu prethodno izrečenih mjera protjerivanja", piše u priopćenju za javnost Službe za poslove sa strancima BiH.

 

Slika bannera nedostaje