Milanović: Onaj tko je devastirao spomenik kod Kupresa napravio je groznu stvar!

11.11.22 12:00

Vijesti

Podijeli

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi. 

Obraćajući se na svečanosti gdje je prisegu položilo 84 ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, Milanović je rekao da su prije trideset i više godina Hrvatsku branili, a kasnije i oslobađali malobrojni hrabri ljudi koji se ne smiju zaboraviti. „To je naš dug časti. Po cijeloj Hrvatskoj i dijelovima Bosne i Hercegovine njihovi su spomenici – da se ne zaboravi. Jer narod koji zaboravlja gubi identitet, gubi smisao. 

Jedan od takvih spomenika je nadomak Kupresa, spomenik Vukovarcima koji su preživjeli opsadu Vukovara i mjesecima kasnije došli pomoći u obrani Kupresa i tamo poginuli. Taj spomenik je jučer devastiran u Bosni i Hercegovini, i onaj tko je to napravio, napravio je groznu stvar. Ali i za te stvari Hrvatska brine i potrudit će se da se takve stvari ne zaborave. Da se krivci nađu i kazne“, rekao je između ostaloga Milanović.


Večernji list BiH

 

Slika bannera nedostaje