Ministrica civilnih poslova BiH u posjeti općini Kupres!

 

25.11.21 15:10 Vijesti

Danas je načelnik općine Kupres, Zdravko Mioč, održao sastanak s ministricom civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ankicom Gudeljević. Nakon sastanka, u izjavi za RTV Herceg-Bosne, ministrica Gudeljević je rekla kako ima cilj u svom mandatu posjetiti što je moguće više općina i županija i potaknuti ih na suradnju s državnom razinom vlasti i prijavu na projekte na ovoj razini vlasti jer, kako kaže, primjećuje da su, kada su u pitanju takvi projekti, Hrvati zastupljeni u malom broju.

Ministrica se, osim s načelnikom općine, susrela i s predstavnicima Udruge Kupreških kosaca i čestitala im na uvrštavanju tradicionalnog natjecanja u košenju trave na Kupresu na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva te ih pozvala da opravdaju priznanje koje su dobili.

Načelnik općine Kupres, Zdravko Mioč, na samom početku zahvalio se ministrici na današnjoj posjeti i rekao je kako je komunikacija s ministrima iz reda hrvatskog naroda ispravan put kojim treba ići u budućnosti i da je to nešto na čemu se treba raditi i dalje. Kako je rekao načelnik, na sastanku su razgovarali o budućim projektima općine Kupres te je naglasio kako će, zbog neusvajanja proračuna na državnoj razini vlasti, izostati određena sredstva za našu općinu, no nada se kako će iduće godine stanje biti bolje.

S obzirom da Ministarstvo civilnih poslova pokriva širok spektar oblasti koje su važne za lokalne zajednice, od ministrice očekuje pomoć u oblasti zdravstva, obrazovanja i kulture. Načelnik je naglasio i kako bez pomoći viših razina vlasti općina Kupres ne bi mogla realizirati svoje projekte kao što su uređenje i završetak športske dvorane, javne rasvjete, cestogradnja i infrastruktura.

Izjavio je i da je Kupres spreman za početak zimske turističke sezone, ali da se nada da će uskoro pasti snijeg i kako pandemija koronavirusa neće, kao prošle godine, puno utjecati na odvijanje same sezone.

Kao trenutne probleme u našoj općini istaknuo je nedostatak liječnika u Domu zdravlja Kupres, za kojega je nedavno raspisan natječaj, zatim mali broj stanovnika na velikom prostoru s kojima je teško uspostaviti komunikaciju i održavanje lokalnih cesta u zimskom periodu.Andrea Ćosić/Kupreški radioministrica.jpg


min2.jpg

 

Slika bannera nedostaje