Mladi iz Kupresa na susretu sa Papom Franjom u Skopju

 

MLADI IZ KUPRESA NA SUSRETU SA PAPOM FRANJOM U SKOPJU

Čak i ako pogriješiš, uvijek možeš podići glavu i početi ispočetka jer nitko nema pravo ukrasti ti tu nadu! – riječi su ohrabrenja pape Franje na ekumenskom i međureligijskom susretu mladih u Skopju, održanom 7. svibnja na kojem su sudjelovali i članovi novoosnovane Edukacijsko - kreativne i duhovne radionice „Mala Krila“ župe Svete Obitelji i još nekoliko cura iz Kupresa.

Zajedno sa mladima iz Kiseljaka, Fojnice, Nove Bile, Travnika, Sarajeva i Slavonskog Broda u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. uputili su se u ponedjeljak 6. svibnja u Skopje kako bi dan kasnije, 7. svibnja sudjelovali na svetoj misi i pretprogramu i programu susreta mladih s papom Franjom. U svom obraćanju, papa je mladima, između ostalog poručio kako se ne može previše sanjati, jer snovima se održavamo na životu i pružaju nam sigurnost da je drugačiji svijet moguć. Ne trebamo se bojati rizika i pogrešaka, već se trebamo bojati biti poput živih mrtvaca koji ne žele riskirati i boje se izvršavati svoje zadatke kako ne bi pogriješili.makedonija_1.jpg


Nakon susreta, mladi su imali priliku uživati u ljepotama grada Skopja, koji je svojom veličanstvenošću upotpunio ovaj nezaboravni događaj.

Kako je ovo bio veliki događaj za mlade iz Kupresa najbolje govori iskustvo Klare Akrap, učenice srednje Škole Kupres „ Biti udaljen od najutjecajnijeg čovjeka na planeti svega nekoliko metara, zasigurno nije mala stvar. Sreća, jer sam sve to doživjeti sa dragim ljudima, je neprocjenjiva. Bože, hvala ti!“ – kazala je.


makedonija2.jpg

„Ovaj susret u Makedoniji se može opisati vrlo jednostavno – zahvalnost i velika ljubav! Ne znam što je bilo veće: događaj u tome veličanstvenom gradu ili moje srce tri dana? Uz hladnoću, vjetar je nosio i neizmjernu radost zrakom. Osjetila se! Ja s velikim osmijehom, tri reda ispred toliko velikog čovjeka, ali ipak toliko skromnog. Što poželjeti više, osim ponoviti doživljeno. Hvala vam cure za ljubav i sreću koju ste širile ta tri dana, hvala za strpljenje, jer ste unatoč hladnoći i umoru stoički i dostojanstveno dočekale Svetog Oca. Hvala roditeljima za povjerenje, našem župniku vlč.dr.Tomislavu Mlakiću, vlč. Marku Sliškoviću župnom vikaru, kao i svima koji su nam pružili podršku. Na poseban način ovom prilikom se želim zahvaliti Centru za mlade te voditeljima Marijani Miketek i Josipu Milanoviću, ali najveće hvala ipak dugujemo dragom Bogu na svemu.“ – kazala je Marija Mioč, koja je zajedno sa Darijom Hrnjkaš bila u ulozi voditeljice mladih sa Kupresa.


Više fotografija možete pogledati na instagram stranici EKDR "Mala Krila" https://www.instagram.com/mala_krila/makedonija3.jpg

Marija Mioč


 

Slika bannera nedostaje