Na Buškom jezeru završeno prvenstvo FBiH u ribolovu

 

11.07.11 10:26

Na Buškom jezeru, u Podgradini kod Livna, završeno je Prvenstvo Sportskog ribolovnog saveza FBiH za seniore i seniorke u disciplini ulov ribe na plovak. Takmičenje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji odvijalo se u subotu i nedjelju u organizaciji SRS FBiH i duvanjske firme "Voda-riba-sport" d.o.o, kao domaćina. Lovilo se štapom po izboru i sve vrste i veličine ribe koje su po vaganju vraćane u vodu.

Sedam najboljih

Sudjelovalo je 43 takmičara, od čega tri žene. Prvo mjesto  u kategoriji seniora osvojio je član SRD "Šaran" iz Bužima Ismet Livaković sa ulovljenih 9,320 kilograma ribe, drugo Samir Ćosić iz Vogošće, a treće Anto Matošević iz Viteza. Među seniorkama prvo mjesto osvojila je Amela Bogilović iz Breze, a drugo i treće Visočanke Mersiha Ihtijarević i Emina Bukurević. Ekipno je prvo mjesto pripalo "Neretvi" iz Mostara, drugo Vogošći, a treće ekipi Viteza.

"Šaran" iz Bužima djelovao je najkompaktnije kao ekipa, a imao je najboljeg pojedinca koji je stekao pravo sudjelovanja u Premijer ligi sa još sedam najbolje plasiranih pojedinaca nakon njega. Pobjednicima su uručeni pehari i medalje, a svim sudionicima diplome.

Fer natjecanje

Predsjednik SRS FBiH Igor Gromilić dodijelio je priznanja i nagrade, te zahvalio na fer natjecanju, a vlasnik firme "Voda-riba-sport" Ante Dozan, koji je dobio pravo korištenja Buškog jezera u ove svrhe, u ulozi domaćina, obećao još uspješnije i sadržajnije ribarske i druge sportske manifestacije na jezeru u narednom periodu. Logističku podršku dali su zenički ribari na čelu sa sekretarom SRS FBiH Adnanom Doglodom, dok je sektorske sudije iz Bugojna i Livna predvodio vrhovni sudija Fuad Vrgovčević iz Maglaja. Nakon proglašenja pobjednika priređen je zajednički ručak.

 

Slika bannera nedostaje