Nabavljen serum protiv zmijskog otrova za potrebe Hercegbosanske županije

 

20.06.16 15:22 Obavijesti

Ljeto je vrijeme intenzivnijega boravka u prirodi, planinarenja, biciklizma, lova, ribolova, branja ljekovitog bilja, itd. Iako je dobro da uživamo u svim blagodatima prirode ne smijemo zanemariti oprez. Jedna od opasnosti koje trebamo imati na umu kada idemo u prirodu su zmije, koje također traže svoje mjesto pod suncem.

Ljeto je vrijeme šumskih radova, ali i vrijeme kada zmije izlaze iz svojih staništa i slobodno se kreću po prirodi pa se javlja potencijalni problem zmijskih ugriza koji prijete kako radnicima na šumskim poslovima, tako i bilo kojem čovjeka koji boravi u prirodi. Zbog toga su Hercegbosanske šume, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, odlučile nabaviti serum protiv zmijskog otrova. Hercegbosanske šume su izvršile nabavu 15 doza seruma. Serum je dostavljen Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije koji ga je distribuirao Domovima zdravlja Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Grahovo i Drvar po tri doze.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo, dr. Dijana Mamić, u razgovoru s direktorom Hercegbosanskih šuma, gospodinom Draškom Brnićem iskazala je veliku zahvalnost Hercegbosanskim šumama koje već treću godinu za redom na ovaj način izlaze u susret Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije. Gospodin Brnić ističe zadovoljstvo na prilici da Hercegbosanske šume pridonesu sigurnosti kako djelatnika HBŠ-a tako i žitelja cijele županije. Ravnateljica je u razgovoru rekla kako je do sada evidentiran jedan ugriz zmije i to na Kupresu, navodi se na stranici hbsume.ba.

serum_injekcija_2016.jpgbolnica_livno.jpgbolnica_livno.jpgbolnica_livno.jpgbolnica_livno.jpg

 

Slika bannera nedostaje