Načelnici HBŽ-a predložili kandidate za organe i tijela SOIGFBiH

 

15.09.21 22:58 Vijesti
nacelnicihbz soigfbih hbz

U Tomislavgradu je održan sastanak s ciljem predlaganja kandidata u organe i tijela Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) iz jedinica lokalne samouprave Hercegbosanske županije.


Predloženi su kandidati za Predsjedništvo Skupštine SOGFBiH kao izvršni organ Skupštine SOGFBiH, a koji usklađuje rad svih organa i radnih tijela Saveza.


Članovi Predsjedništva biraju se na Skupštini na razdoblje od četiri godine i čine ga općinski načelnici, odnosno gradonačelnici.


Ovo je deveti sastanak u procesu pripreme Izborne skupštine SOGFBiH na kojoj će se izabrati novi članovi organa i tijela SOGFBiH.


Na ovom sastanku se raspravljalo i o zakonskim propisima značajnim za lokalnu samoupravu poput Zakona o građevinskom zemljištu FBiH i ostalim relevantnim zakonima iz oblasti lokalne samouprave.


Naglašena je potreba i važnost zajedničkog djelovanja općina i gradova putem SOGFBiH, posebno u procesima lobiranja i zastupanja zajedničkih interesa jedinica lokalne samouprave pred višim razinama vlasti.


Konstatirano je da su sve češće konsultacije kako s federalne razine vlasti, tako i s vladama županija, odnosno resornim ministarstvima.


Naglašeno je da općine i gradovi sa SOGFBiH nastavljaju uspješnu suradnju koju su do sada i imali, priopćeno je iz SOGFBiH. (Fena)


nacelnici_hbz.jpg


 

Slika bannera nedostaje