NAJAVA: Film ‘Sve je bio dobar san’ u Hrvatskome domu Kupres

10.11.23 12:16

Kultura

Podijeli

‘Sve je bio dobar san’ najbolji je hrvatski dugometražni dokumentarni film, a u srijedu 15. studenog u 17:30h u velikoj dvorani Hrvatskoga doma izvrsna je prilika da ga i pogledate.


Ovaj autorski dokumentarac koji proučava događaje iz vremena početka rata u Republici Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari.

Film koji na drugačiji način promiče istinu i vrijednosti Domovinskog rata, snimljen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika, Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i u koprodukciji sa HRT-om.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac prikazuje život i smrt vukovarskog heroja Jean-Michela Nicoliera kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svojeg sina. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života njezina sina kojeg su tzv. JNA i srpske paravojne jedinice izvukle iz hangara na Ovčari i pogubile.

Pokretači ovog značajnog projekta su autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.Sve_je_bio_dobar_san.png

 

Slika bannera nedostaje