NAJAVA i INTERVIEW s ravnateljicom Hrvatskoga doma: ''Etno festival Moj Ivane - Kupres 2024.''

05.07.24 11:11

Kultura

Podijeli

Hrvatski dom Kupres ove godine organizira šesti po redu ''Etno festival Moj Ivane - Kupres 2024.'' koji će se održati 6. srpnja u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma Kupres.

Tradicijom i pjesmom program će obogatiti osam skupina iz Bosne i Hercegovine: ŽVS ''Ivančice'' iz Kupresa, KUD ''Rudine'' Župa Vidoši iz Livna, HKUD ''Rodoč'' iz Mostara, KUD ''Stari hrast 2000'' iz Novog Travnika, te iz Republike Hrvatske: Ženska klapa ''Skradinke'' iz Skradina, KUD ''Leopold'' iz Osijeka, KUD ''Salona'' iz Solina i KUU ''Novae'' iz Runovića.

Etno festival osmišljen je s ciljem njegovanja, reproduciranja i suvremene interpretacije tradicijske glazbe kao neizostavnog dijela kulturnog identiteta zajednice. Radi se o festivalu koji prezentira kulturnu raznolikost putem etno glazbenog izričaja. Suvremenom reinterpretacijom tradicionalnih napjeva s područja regije i šire čuva se vrijedna nematerijalna baština koja se afirmira kao iznimna vrijednost. Ciljanim odabirom izvođača festival doprinosi kulturnoj razmjeni i integraciji, promičući solidarnost, razumijevanje i prihvaćanje drugih i drugačijih kulturnih vrijednosti i tradicija.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Odazovimo se u što većem broju!Poslušajte razgovor u nastavku:

moj_ivane_6_etno_festival_Mar.mp3


Etno_festival_2024 - Copy 1.png

 

Slika bannera nedostaje