Najava: Izložba fotografija kosaca i kupelica: Ivanova livada, Ivanova divojka

24.06.24 10:16

Kultura

Podijeli

Hrvatski dom Kupres poziva sve na otvorenje Izložbe fotografija kosaca i kupelica: Ivanova livada, Ivanova divojka u ponedjeljak 1. srpnja 2024. godine u 19 sati u izložbenom prostoru Hrvatskog doma.

Cilj ove izložbe je okupiti na jedno mjesto fotografije kosaca i kupelica kroz prošlost i danas te na taj način očuvati kulturnu baštinu kosidbe – Strljanice kao jednog od najvažnijih događaja koji je kroz godine postao jedna od najznačajnijih društvenih i kulturnih manifestacija na ovom području što je potvrđeno i upisom na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine.

Posjetitelji izložbe imati će priliku vidjeti fotografije stare preko 80 godina koje su Kuprešaci čuvali u svojim domovima i prenosili unutar svoje obitelji, a sada su ih ustupili u svrhu ove izložbe simboličnog naziva, Ivanova livada, Ivanova divojka.

Otvorenje izložbe, ujedno je i službeno otvorenje Dana kosidbe i kulturnog programa koji će se održavati u Hrvatskom domu Kupres od 1.7.2024. do 7.7.2024. kada će se održati centralni dio- Strljanica.

U glazbenom dijelu otvorenja izložbe nastupiti će ŽVS Ivančice iz Kupresa.


Izložba.png


 

Slika bannera nedostaje