Najljepša sportska priča i ovog ljeta će osvojiti Bosnu i Hercegovinu

 

19.06.14 13:49

Najljepša sportska priča i ovog ljeta će osvojiti Bosnu i Hercegovinu

Ostalo je još pet dana do početka 4. Sportskih igara mladih na koje je, do sada, sudjelovanje prijavilo gotovo 12.000 dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine.

Kao svojevrsna najava početka "najljepše sportske priče" proteklih su dana organizirani turniri u igri „Između dvije vatre" u Visokom, Goraždu, Bijeljini, Zvorniku i Konjicu koji su pokazali nestrpljenje sa kojim mališani očekuju Igre. Disciplina „Između dvije vatre" dio je projekta „Fer igra za fer djetinjstvo" koji Igre provode u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz financijsku podršku USAID-a.

Gradski trgovi i školska dvorišta bili su ukrašeni dječijim osmjesima i igrom, najbolje pokazujući koliko zabave, sporta i fer igre i ove godine očekuje sudionike Sportskih igara mladih.

„Moj grad vas očekuje, svi sanjaju o Igrama!", poruka je dječaka iz Širokog Brijega, jednog od 25 gradova koje će Sportske igre mladih posjetiti ovoga ljeta. "Cilj nam je povezati djecu iz cijele zemlje, kako bi kroz sport gradila čvrsta prijateljstva, a ako je suditi po našem trogodišnjem iskustvu, u tome i uspijevamo", kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Sportskih igara mladih ističući da se Igre i ove godine održavaju uz podršku generalnog partnera BH Telecoma.

Natjecanja službeno počinju u Konjicu 25. lipnja, i bit će organizirana u dvije starosne kategorije: 1998. godište i mlađe i 2002. godište i mlađe. Svi zainteresirani još uvijek se mogu prijaviti putem stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033/711-930.

Oni najbolji, pobjednici regionalnih takmičenja, imati će priliku doputovati u Sarajevo u periodu od 19. do 23. kolovoza na finalno natjecanje. Prošle godine mali rukometaš Miloš Kos iz Kozarske Dubice, koji je po treći put bio sudionik Finala, s osmijehom je poručio:

"Rekli su mi da tko se jednom napije vode sa Baščaršije, ponovo će doći u Sarajevo. Ja svake godine popijem vode da ponovo dođem."

Najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu i mlade nastavlja uveseljavati mališane, koji su iz godine u godinu složni u jednom – Igre su zakon!

Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Sportskih igara mladih

 

Slika bannera nedostaje