Najljepša sportska priča u BiH

 

26.07.14 08:06

Najljepša sportska priča u BiH
Mališani iz BiH uz sport poručili: "Fer djetinjstvo je naše pravo"

Najljepša sportska priča nastavila je svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu, unoseći radost, sport i osmijehe u sportske dvorane i na terene. U protekla dva sportska tjedna Igre su održane u Srebreniku, Gradačcu, Travniku, Bugojnu, Vitezu, Brezi i Visokom.

Mališani iz Tuzlanskog, Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona bili su oduševljeni natjecanjima, a svojim vršnjacima ispisali su poruke prijateljstva i fer igre. Neke od njih glase: "Fer je kad se družimo!", "Pravi šampioni brinu jedni o drugima!", te "Fer djetinjstvo je naše pravo!".

Amar Hadžijusufović, kapetan ekipe Stara garda iz Tuzle koja je u Srebreniku pobijedila u malom nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi, rekao je kako je organizacija odlična. „Bilo nam je super i lijepo smo se družili. Mi jedva čekamo Finale, da upoznamo i drugu djecu iz BiH", kazao je on.

Igre ove godine u 25 bh. gradova promoviraju projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", u suradnji s Košarkaškim savezom BiH i uz financijsku podršku USAID-a.

Danas i sutra Tuzla će ugostiti BH Telecom Sportske igre mladih, nakon čega će domaćini biti još Srebrenica, Zvornik, Bijeljina, Brčko, Zenica, Tešanj, Zavidovići i Gradiška.

Finale Igara biti će održano od 19. do 23. kolovoza u Sarajevu, gdje će oko 2.000 pobjednika iz 25 gradova imati priliku pokazati svoje vještine, ali i natjecateljski duh.

Fotogaleriju možete pogledati klikom OVDJE

 

Slika bannera nedostaje