Nova inozemna ulaganja na prostoru Hercegbosanske županije

 


Jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Vukadina, ministrice gospodarstva HBŽ, Dijane Puzigaće sa predstavnicima njemačke tvrtke Brilliant 3221 GmbH.

Njemačka tvrtka Brilliant 3221 GmbH zaključila je ugovor o prijenosu 100 % vlasničkog udjela od gospodarskog društva DOLOMIT d.o.o. Kupres tvrtke koja se bavi eksploatacijom i preradom kamena, a Vlada Hercegbosanske županije je na svojoj prošloj sjednici održanoj dana 18. veljače 2021. godine donijela je odluku o odobrenju prijenosa vlasničkog udjela njemačkoj tvrtki.

Jan Wever, direktor tvrtke Brilliant 3221 GmbH upoznao je predsjednika Vlade i resornu ministricu o postojećem stanju i planiranim budućim ulaganjima njihove tvrtke u kamenolom i prateće pogone za preradu i proizvodnju finalnih proizvoda na području općine Kupres.

Analizom i mjerenjima geološkog sastava samog terena utvrđen je veoma kvalitetan materijal i njegova kvantiteta, što daje temelj za budući razvoj. Cilj tvrtke Brilliant 3221 GmbH u tekućoj godini je aktivacija samog poslovanja i proizvodnje, a u idućih 5 godina namjera je investirati iznos od 10 do 15 milijuna Eura i daljnje širenje tvrtke s naglaskom na dodatna ispitivanja i mjerenja terena na području općine Kupres.

 Što se tiče radnih mjesta u planu je zaposliti oko 50-tak radnika s lokalnog područja, a istaknuta je i neizbježna suradnja s lokalnim kooperantima i tvrtkama s područja Hercegbosanske županije. Predsjednik Vlade i ministrica gospodarstva HBŽ također su upoznati sa administrativnim problemima s kojima se susrela njemačka tvrtka prilikom ulaska u sami projekt.

Predsjednik Vlade, Ivan Vukadin i ministrica gospodarstva HBŽ, Dijana Puzigaća pozdravili su i pohvalili dosadašnja i buduća ulaganja tvrtke Brilliant 3221 GmbH. Istaknuta je spremnost za rješavanjem dodatnih administrativnih problema koji stoje na putu ka implementaciji projekta. Vukadin je istaknuo kako je u cilju Vlade Hercegbosanske županije stvarati pozitivnu poslovnu klimu i preduvjete za buduća inozemna ulaganja u Hercegbosansku županiju, kako bi ulaganja koja planira tvrtka Brilliant 3221 GmbH bilo što više.

 Naglašeno je i stavljanje Vlade Hercegbosanske županije i resornog ministarstva gospodarstva na dispoziciju tvrtki Brilliant 3221 GmbH za sva dodatna pitanja i nejasnoće.


vlada_5_3_2021.jpg

 

Slika bannera nedostaje