Nova šefica misije IOM u BiH u prvome službenom posjetu Hercegbosanskoj županiji

 

17.03.21 21:56 Vijesti
iom bih hbz vladahbz

U prvome službenom posjetu Hercegbosanskoj županiji danas je zajedno sa svojim suradnicima boravila Laura Lungarotti, nova šefica misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini i regionalna koordinatorica za zapadni Balkan.

U razgovoru s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije, Ivanom Vukadinom, ministrom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčilom Bajićem, ministrom unutarnjih poslova, Marijom Lovrićem, ministrom financija, Draškom Dalićem, ministrom pravosuđa i uprave Milanom Bašićem i predstojnikom Ureda za suradnju s međunarodnim organizacijama, Ivanom Dilberom, Lungarotti je izrazila zahvalnost na prijemu i srdačnom dočeku. Na početku je istakla kao joj je kao novoimenovanoj šefici IOM-a u BiH trenutno prioritet upoznati se s predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini pa tako i s predstavnicima vlasti u Hercegbosanskoj županiji.

Lungarotti je istaknula koji su glavni ciljevi Misije IOM-a u BiH, projekti koje je ta organizacija provela i provodi u BiH, te je posebno istakla aktualnu situaciju i probleme u svezi migracije izbjeglica. Također, dodala je kako je ova organizacija do sada realizirala dosta uspješno projekata u Hercegbosanskoj županiji, te napominje kako i dalje stoje na raspolaganju za suradnju na projektima koji bi bili od značaja za cjelokupnu društvenu zajednicu Hercegbosanske županije.

Ministri u Vladi Hercegbosanske županije govorili su o projektima koje nastoje realizirati unutar svojih resora i ovom su prilikom zatražili pomoć šefice misije pri njihovoj realizaciji.

Predsjednik Vlade, Ivan Vukadin zahvalio je gospođi Lungarotti na posjetu i na svemu što je ova Međunarodna organizacija za migracije napravila u Bosni i Hercegovini i Hercegbosanskoj županiji te iskazao punu podršku i spremnost za daljnjom suradnjom, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.


vlada_17_3.jpg

 

Slika bannera nedostaje