Novi apel sindikata zastupnicima Skupštine

 

20.04.12 11:40 Vijesti

Danas je Sindikat uputio još jedan apel kolegiju Skupštine skupštinskim zastupnicima, ponovivši kako uposlenici u osnovnom obrazovanju nisu dobili plaće za veljaču, dio ožujka a djelatnici nekih škola plaću nisu dobili ni za veljaču ni za ožujak i stanje je izuzetno teško pa su zastupnici najozbiljnije upozoreni kako bi nezadovoljstvo moglo eskalirati te da su dužni obuzdati one koji protupravno dovode ljude u socijalni i ekonomski bankrot.

Ulje na vatru dolijevaju i obavijesti iz poslovnih banaka koje ovih dana uz pojašnjenje da je razlog neisplata plaća za veljaču drastično umanjuju odobrene limite tzv. crveni saldo. Umanjenja u odnosu na visinu primanja iznose od 800 KM i više. Nije novost da su uposleni u osnovnom obrazovanju upravo zahvaljujući odobrenom minusu na svojim računima održavali život, i da su i ti minusi u najvećem broju slučajeva potrošeni.

Nitko više ne broji precizno koliko je mjeseci HBŽ-a bez Vlade i još jednom je apelirano na 25 zastupnika koje je narod izabrao da vode HBŽ-u te su pozvani da se javno očituju, svaki pojedinačno, i kažu žiteljima HBŽ-e čijih su bolesnih ambicija i namjera taoci svi u HBŽ-i; predloženo je zastupnicima da ne testiraju granice strpljivosti uposlenih u osnovnom obrazovanju i drugih nego da ne izlaze iz Skupštine dok se ne dogovore i ne riješe goruće životne probleme.

Na kraju je rečeno : „Gospodo skupštinski zastupnici, preuzmite odgovornost za stanje u HBŽ-i jer je to vaša dužnost i obveza, kako moralna, ljudska, tako i politička. Za sada je na žalost ostvarena nečija ambicija „ŠTO GORE TO BOLJE; ŠTO MUTNIJE TO ISPLATNIJE“ i svi koji to podupiru su u tome u najvećoj mjeri, na žalost, uspjeli.“

Samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja

 

Slika bannera nedostaje