Novi slučaj zaraze koronavirusom u Hercegbosanskoj županiji

 

16.07.20 13:24 Vijesti

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata(do 12 sati) testirano je 1300 uzoraka, od kojih su 182 pozitivna na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama, pa tako i u Hercegbosanskoj gdje je zabilježen jedan novi slučaj.

Danas smo, upravo iz navedenog razloga, kontaktirali doktoricu Dijanu Mamić, ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije, kako bi doznali više informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našoj županiji. Kako je za Kupreški radio rekla dr. Mamić, zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a radi se o osobi iz Livna, mlađe životne dobi s blagom kliničkom slikom. 

Također, svi kontakti ove osobe su testirani i nalazi su negativni te se nalaze u samoizolaciji, a dr. Mamić napomenula je i kako rade na proširenju liste kontakata. 

Trenutno je u Hercegbosanskoj županiji pet aktivnih slučajeva, a s obzirom da se svi dobro osjećaju, dotorica se nada smanjenju broja aktivnih slučajeva kada stignu rezultati retestiranja ovih dana. 

Što se tiče Kupresa, odnosno naših stanovnika, nisu rađena nova testiranja od onih početkom mjeseca srpnja kada je deset osoba iz naše općine testirano na koronavirus. Kako kaže doktorica za testiranjem nije bilo potrebe budući da su prilikom tog navedenog testiranja svi bili negativni.Andrea Ćosić/Kupreški radio

korona_nova.jpg

 

Slika bannera nedostaje