Obavijest za vozače i potrebna zimska oprema

 

13.11.17 20:33 Obavijesti

Poštovani vozači dolaskom zime i lošijihvremenskih uvjeta na cesti potrebno je pripremiti vozilo i provjeriti zimsku opremu,tekućinu u hladnjaku (antifriz), bateriju-akumulator.

 

U razdoblju od 15. studenoga tekuće do 15.travnja iduće godine, bez obzira na vremenske uvjete, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

 

Zimska oprema za osobna vozila najvećedopuštene mase do 3,5 t, do 8 sjedala, su 4 zimske gume s oznakom M+S iznak snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine,najmanjom dubinomprofila 4 mm ili 4 ljetne gume s jednakom dubinom utora i s lancima za snijeg u priboru (za montažu na pogonske kotače u vrijeme zimskih uvjeta).

 

Zimska oprema za vozila najveće dopuštenemase veće od 3,5 t su zimske gume (M+S) s minimalnom dubinom profila 4mm na pogonskim kotačima, plus lanci za snijeg ili 4 ljetne gume s istom dubinom utora plus lanci za snijeg.

Ujedno, obvezno je posjedovanje lopate i vreće s pjeskom od 25 - 50 kg .

 

Napomena: Auto moto klub Livno i Auto moto savez uBiH ( AMSuBIH) u suradnji sa djelaticima policijskih postaja na područjusvoga djelovanja ( Livno, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar)  provesti će prometno preventivnu akciju „Zimai zimski uvjeti na cesti“ te tom prilikom djeliti letke i upoznati vozače sa potrebnom zimskom opremom na vozilu.

O datum,satnici i mjestuodržavanju obavijestiti ćemo naknadno.

 

S poštovanjem!

       

 

AMK „Livno“ Livno                  

 

Slika bannera nedostaje