Obilježavanje 20. godišnjice osnivanja HVO-a u Uskoplju

 

30.03.12 13:57 Vijesti

Ove godine navršava se 20. godišnjica osnivanja HVO-a,oružanih snaga hrvatskog naroda u BiH. HVO je orzanizirao hrvatski narod i pripremio ga za predstojeći ratu u BiH te ima zasluge za obranu i opstanak hrvatskog naroda u BiH i same BiH.

Ove godine 08. travanj pada na naš najveći katolički blagdan, blagdan Uskrsa. Uvažavajući potrebe hrvatskog katoličkog puka da Uskrs proslavi u krugu svojih obitelji, Koordinacija temeljnih udruga Domovinskog rata HVO-a HB - podružnica Uskoplje odlučila je 20. obljetnicu organiziranja HVO-a obilježiti u srijedu, 04. travnja 2012. godine.

Sveta Misa za poginule hrvatske branitelje na uskopaljskoj bojišnici bit će služena 04. tranja s početkom u 18 sati i to u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Uskoplju.

Nakon završetka Svete Mise, slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća na središnjem spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Uskoplju s početkom u 18:50 sati, a potom će jedan od svećenika izmoliti i opijelo palim hrvatskim braniteljima.

Gašo / Koordinacija udruga HVO HB Uskoplje

 

Slika bannera nedostaje