Obilježena 26. obljetnica Specijalne jedinice policije PU Livno

 

19.08.18 08:36 Vijesti


U subotu, 18. kolovoza 2018. godine, obilježena je 26. obljetnica Specijalne jedinice policije PU Livno. Događaj je to koji je veoma važan za Hercegbosansku županiju, dan iznimno vrijednog doprinosa protiv zaborava, podsjetnik na slavne dane.


Obilježavanje je započelo misnim slavljem u župnoj crkvi Svih svetih u Livnu, nakon čega je predstavljena monografija „Specijalna policija u Domovinskom ratu 1990.–1996.“ u dvorani Hotela Park u Livnu.


Ravnatelj muzejsko–dokumentacijskog centra Domovinskog rata doktor Ante Nazor govorio je o dokumentu povijesnih činjenica, sjećanja koja s vremenom blijede, te su još veća vrijednost monografije koja bilježi i svjedoči jednom povijesnom vremenu hrvatskog naroda.

Cilj monografije „Specijalna policija u Domovinskom ratu 1990.–1996.“ je dokumentirati neprocjenjivu ulogu specijalne policije i njen nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu.
Podsjetnik je to na godine teških borbi, stradanja, tuge te ponosa, hrabrosti, vjere u vlastite snage, sposobnosti i odlučnosti hrvatskog specijalca.


Na današnjoj 26. obljetnici Specijalne jedinice policije i Policijske uprave Livno nazočio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević, državni tajnik ministarstva branitelja RH, Ivan Vukić, predsjednik Udruge IV brigade u Kninu, Josip Bebek, bivši zapovjednik zrakoplovne baze HRZ-a u Divuljama, Matko Raos, načelnik PU zadarske županije, Anton Dražina.


Na samom kraju monografije bojnik Jure Granić na poseban način zahvalio se obiteljima poginulih pripadnika specijalne policije i svečano uručio monografije obitelji Šesto, obitelji Papić i obitelji Pelivan.


Po završetku predstavljanja monografije položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen Križa u Livnu.Priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.


img_6921.jpg


img_6908_1.jpg

 

Slika bannera nedostaje