Objavljen 3. poziv za projektne prijedloge INTERREG Europe 2021.-2027.

26.03.24 15:05

Oglasi za posao

Podijeli

Poziv je otvoren od 20. ožujka do 7. lipnja 2024. godine u sklopu Programa INTERREG Europe za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

U ovom programskom razdoblju kroz Program se sufinanciraju projekti u svrhu jačanja upravljačkih i organizacijskih kapaciteta sudionika uključenih u razvoj i provedbu politikaregionalnoga razvoja na programskom području. Vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna euraiz EFRR-a (što predstavlja gotovo 40% ukupnih programskih sredstava), a ugovaranje i početakprovedbe projekata se očekuje u siječnju 2025. godine.

Za prijavitelje je otvoreno svih 6 tematskih prioriteta unutar okvira definiranog ciljevima politike EU-a za programsko razdoblje 2021. – 2027., odnosno Pametnija, Zelenija, Povezanija,Socijalnija i Europa bliža građanima, te Bolje upravljanje provedbom institucionalnih politika.Cilj trećeg poziva u novom programskom razdoblju je ponuditi široki tematski raspon za najvećimogući broj zainteresiranih partnera iz svih dijelova Europe. Glavna ciljna skupina korisnika uovim projektima su institucije na svim razinama vlasti koje se bave izradom politika i strateškihdokumenata.

Program INTERREG Europe u okviru cilja europske teritorijalne suradnje pruža podršku međuregionalnoj suradnji svih država Europske unije, Norveškoj, Švicarskoj te 7 državakandidatkinja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Moldavija, Sjeverna Makedonija, Srbijai Ukrajina).

Sve potrebne informacije i popratna dokumentacija nalaze se na Programskoj stranici: https://www.interregeurope.eu/next-call-for-projects

Također, sa ciljem što snažnije integracije zemalja kandidatkinja u Program, istovremeno s trećim pozivom, otvoren je i restriktivni poziv putem kojega se partneri iz zemalja kandidatkinja mogu uključivati u već odobrene projekte prvog i drugog poziva.

Više informacija dostupno je na linku

Iako je ovo prvi poziv u ovom programu otvoren za zemlje kandidatkinje, istovremeno je i posljednji u ovom programskom razdoblju za koji su izdvojena značajnija programska sredstva, i u kojem su otvoreni svi tematski prioriteti. Stoga je od iznimne važnosti angažman svih institucija i organizacija zainteresiranih za sudjelovanje u ovoj vrsti projekata.

Direkcija za europske integracije u suradnji sa službenicima Programa 4. travnja 2024. organizira online Info dan za korisnike iz Bosne i Hercegovine, na kojem će biti predstavljena oba poziva. Zainteresirani za sudjelovanje registraciju mogu izvršiti OVDJE.


zgrada_vlade_4_300x225_2_.jpg

 

Slika bannera nedostaje