Objavljen poziv za dostavljanje projektnih prijedloga s ciljem uključivanja dugoročno nezaposlenih žena i muškaraca na tržište rada

27.02.24 10:04

Javni poziv

Podijeli

Pozivaju se svi sudionici na tržištu rada koji imaju kapacitete za isporuku usluga i programa predviđenih dolje navedenim dokumentima, uključujući uspostavljanje partnerstava sainstitucijama tržišta rada i socijalne zaštite i specijaliziranim agencijama, organizacijama ilipojedincima za pružanje usluga, da dostave puni projektni prijedlog za dodjelu bespovratnihsredstava podrške u cilju povećanja formalnog zapošljavanja dugoročno nezaposlenih žena imuškaraca (od 15 do 64 godine).

Poziv za dostavljanje prijedloga projekta sačinjen je u okviru projekta EU4Employment (EUzaZapošljavanje) koji financiraju Europska unija (EU) i Švedska, a realizira Međunarodnaorganizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH). Poziv upućuje MOR koji provodiprogram podrške, vrši ugovaranje i nadgleda postupak korištenja dodijeljenih bespovratnihfinancijskih sredstava (grantova).

Projekat EUzaZapošljavanje je usmjeren ka poboljšanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uvjeta teško zapošljivih osoba u BiH. Realizacijom projekta, MOR očekuje da ćedoprinijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje mladih (15-29 godina), žena iz ruralnihsredina, osoba sa invaliditetom, Roma, dugoročno nezaposlenih, korisnika socijalne pomoći idrugih ranjivih pojedinaca u Bosni i Hercegovini.

Cilj Poziva je osigurati kreiranje i provedbu integralnog programa aktivacije, obuke i zapošljavanja dugoročno nezaposlenih osoba (starosti od 15 do 64 godine).

Ukupni iznos potpore koji je na raspolaganju u okviru ovog Poziva (LOT 5) je 1 milijun USD i raspodijeliti će se na najmanje 4 projektna prijedloga. Iznosi grant sredstava se kreću od200.000 USD minimalno do 250.000 USD maksimalno, bez dodatnog sufinanciranja izvlastitih sredstava u okviru ovog programa.

Poziv, sva popratna dokumentacija i dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici: LINK

Rok za dostavljanje Punog projektnog prijedloga je 4. ožujak 2024. godine do 17:00 sati po lokalnom vremenu.

EUzaBH_768x239.png

 

Slika bannera nedostaje