Obraćanje kandidata za načelnika općine Kupres-Matka Ćurkovića

 

21.10.20 13:31 Izbori 2020

Poštovane sugrađanke i sugrađani Općine Kupres,

Čvrsto vjerujem da je stiglo vrijeme za promjene, promjene na bolje koje su nam potrebne sada više nego ikad ranije.

Svjedoci smo nezadovoljavajućeg stanja u gospodarskom i društvenom smislu u našoj Općini Kupres.

Svakodnevno se suočavamo sa značajnim iseljavanjem naših sugrađana i njihovih obitelji iz našeg Kupresa. Ulice nam postaju puste, ugasiše se brojna ognjišta koja su brižno i s puno ljubavi obnavljana nakon završetka Domovinskog rata. U našim školama i vrtićima svaki dan sve manje je djece.

S velikim entuzijazmom vratili smo se u oslobođeni Kupres. Obnovili smo uz velika odricanja, muku i trud svoje, ratom uništene, domove i želimo tu ostati i graditi naš Kupres. Ali očito, naša očekivanja nisu ispunjena. S velikom gorčinom i tugom u srcu, mnogobrojni naši sugrađani, članovi obitelji, rođaci i prijatelji napustiše svoja stoljetna ognjišta.

Pored velikih prirodnih potencijala i naših radišnih ljudi, Kupres je stagnirao u svom razvoju, kao što nije nikad u svojoj dugoj povijesti.

Ne možemo se ne upitati zašto je to tako i tko je odgovoran za ovakvo stanje? Odgovor je kratak i jasan - pogrešno vođena razvojna politika i unošenje nezdrave klime podjela i podvala i nejednakog odnosa prema onima koji nisu članovi vladajuće stranke.

Sve to dovelo je do stagnacije razvoja, nemogućnosti zaposlenja i frustracije izazvane nejednakošću u ostvarivanju temeljnih ljudskih prava.

Kao mlad čovjek, visoko obrazovan i s iskustvom u gospodarstvu, poštujući zamolbu brojnih mladih i naših starih kupreških domaćina, odlučio sam se prijaviti na predstojećim općinskim izborima na mjesto načelnika Općine Kupres.

Moj temeljni motiv nije pronalazak posla, jer imam vlastitu tvrtku i dobro uhodan i razvijen posao. Ja se rukovodim poznatim geslom: “Ne pitajte što vaš zavičaj može učiniti za vas - već pitajte što vi možete učiniti za vaš zavičaj."

Rođen sam 1988. godine ,magistar sam ekonomije, poduzetnik, društveno angažiran u radu za opće dobro, stručan, samosvjestan i ustrajan.

Oženjen sam i otac sam dvomjesečne kćeri Marte, što smatram svojim najvećim blagoslovom.

Zaljubljenik sam u Kupres i kuprešku visoravan. Kao jedan od osnivača i predsjednik Udruge Kupreški kosci potvrdio sam svoju sposobnost uspješnog vođenja i međusobnog komuniciranja unutar udruge, lokalne zajednice i šire s osobama iz zavičajnoga, kulturnog, znanstvenog i političkog života.

Veliki doprinos dao sam u organiziranju okupljanja Ivana na Kupresu kada je oboren Guinnessov rekord i Kupres je upisan u knjigu rekorda.

Uspješno vodim i akciju za upis Dana kosidbe (Strljanica) na UNESCO-v reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Mojom zaslugom uspješno je obnovljena i dograđena zgrada za rad udruga.

Unatoč uspješnom poduzetništvu svakodnevno sam prisutan u životu zajednice. Volonterski radom za zajednicu dajući svoje vrijeme, nerijetko i materijalna sredstva, doprinosim kvaliteti života u Kupresu i promidžbi našeg zavičaja. Znam da mogu i želim još više raditi za naš Kupres i vjerujem da ćete mi ukazati povjerenje na predstojećim izborima, jer zajedno ćemo budućnost učiniti svjetlijom, kako za nas, tako i za našu djecu i generacije koje dolaze.

Poštovane sugrađanke i sugrađani Općine Kupres,

Dajući vam na znanje moju kandidaturu na predstojećim Općinskim izborima za mjesto novog načelnika općine Kupres, srdačno vas pozdravljam i pozivam da u idućem razdoblju pratite izbornu kampanju i svakako moj izborni program.

Svako vam dobro!

VAŠ KANDIDAT ZA BUDUĆEG NAČELNIKA OPĆINE KUPRES

MATKO ĆURKOVIĆ*Plaćeni politički oglas*


matko.jpg


 

Slika bannera nedostaje