Očitovanje načelnika i predsjednika OV Kupres o paljenju zastava na spomeniku Vukovarskim braniteljima

11.11.22 15:25

Interview

Podijeli

Čin skrnavljenja spomenika Vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju duboko je povrijedio osjećaje stanovnika općine Kupres i hrvatskog naroda u BiH. Nakon završenog policijskog očevida utvrđeno je kako je uz zastavu hrvatskog naroda spaljena i zastava općine Kupres.

Oštećen je jedan od tri jarbola te razbijeno postolje u obliku križa na koje se postavlja cvijeće .Vijenci položeni na spomen obilježju prije svega desetak dana razbacani su svuda uokolo. Za očitovanje smo zamolili načelnika općine Kupres Zdravka Mioča koji nam je rekao kako najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin koji je nastavak sličnih događaja koji su se dogodili posljednjih najmanje godinu dana. Ovaj čin narušava teško postignut suživot među narodima koji su osjetili krvavi teret rata na području općine Kupres i cijele BiH.


Političke organizacije i pojedinci koji pokušavaju profitirati na ovakvim događajima trebaju prestati s takvom praksom, a institucije trebaju završiti proces u kojemu se trebaju pronaći počinitelji ovog vandalskog čina.


Predsjednik OV Kupres Zoran Mišić je u svoje osobno ime i u ime svih vijećnika općine Kupres najoštrije osudio ovaj događaj.U svom očitovanju spomenuo je i neke druge događaje kojim se pokušavaju narušiti međunacionalni odnosi među stanovnicima općine Kupres.Jedan od takvih događaja je i sukob navijačkih skupina s konca mjeseca svibnja ove godine te isticanje čudnih natpisa uz magistralnu prometnicu nedaleko od crkve sv. Obitelji na Kupresu.On poziva policiju i pravosuđe da što hitnije privedu pravdi počinitelje ovog gnusnog čina.


I načelnik općine i predsjednik OV Kupres strahuju da ne bi ovaj događaj ponukao neke da uzvraćaju pripadnicima drugih naroda na isti način te mole sugrađane na suzdržanost i da nastave s mirnim suživotom kao i do sada.


Više poslušajte u razgovoru ovdje: Očitovanje_Načelnika_i_predsjedn.mp3zastava vukovarci zdravko mioč zoran mišić

 

Slika bannera nedostaje