Od jutros stožer civilne zaštite Općine Kupres u stalnom zasjedanju

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana ,18.03 2020 godine održana je 2. izvanredna sjednica Stožera Civilne zaštite općine Kupres u svezi novonastale situacije sa corona virusom .

Postupajući po Odlukama Vlade Hercegbosanske županije od 17.03.2020 godine,Naredbi Kriznog stožera Ministarstva rada ,zdravstva ,socijalne skrbi i prognanih HBŽ od 16.03.2020 godine i Naredbi Federalnog Stožera Civilne zaštite,općinski Stožer Civilne zaštite općine Kupres donosi :

Z A K L J U Č A K

1. Općinski Stožer Civilne zaštite je od 18.03.2020 godine u stalnom zasjedanju.

2. Nalaže se svim pravnim osobama na području općine Kupres dosljedno provođenje gore narečenih Odluka.

3. Apeliramo na građane da se strogo pridržavaju Uputstava vezano za okupljanja,održavanja higijene i kretanja u skupinama većim od 200 ljudi.

4. JKP“Komunalno „Kupres će redovito vršiti odvoz smeća po ustaljenom rasporedu.

5. Inspekcijske službe općine Kupres će vršiti kontinuirano obilazak objekata koji podliježu zabrani rada i svakodnevno izvještavati Stožer o stanju na terenu.

6. Pozivamo sve građane koji se došli u općinu Kupres sa kriznih područja, da se obvezno jave u Dom Zdravlja Kupres na tel. 034 274 025

7. Izvršiti dezinfekciju prostora sukladno Naredbi Kriznog Stožera Ministarstva rada HBŽ,rok 24 sata

8. Uvrđuje se kazna u skladu sa člankom 70.Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (Službene novine FBIH,broj 29/05) za nepoštivanje izdanih rješenja o zdravstvenom nadzoru i kućnoj izolaciji.

ZAPOVJEDNIK STOŽERA

Zdravko Mioč

U programu Kupreškog radija ugostili smo predsjednika stožera civilne zaštite Općine Kupres Zdravka Mioča i članicu stožera civilne zaštite HBŽ dr. Vedranu Jurič. Između ostalog razgovarali smo na temu što učiniti ukoliko osjetite simptome Korona virusa procedura javlja u Dom Zdravlja putem telefona, problemi vezani za nepoštivanje odluke o samoizolaciji razgovor poslušajte u cjelosti: Krizni_stožer_Općine_Kupres_nače.mp3

 

Slika bannera nedostaje