FOTO: Održan festival zabavne glazbe ‘Pop Fest Kupres 2023

21.10.23 22:34

Glazba

Podijeli

Festival zabavne glazbe, Popfest – Kupres, 23. po redu, u organizaciji Hrvatskoga doma Kupres održan je večeras u 19 sati u velikoj dvorani doma.

Već tradicionalno, festival u Kupresu okuplja i promovira mlade izvođače zabavne glazbe s prostora cijele BiH i HR i kao takav spada u najznačajnije festivale ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Na festivalskoj sceni ove godine nastupilo je 15 mladih pjevačkih nada. U natjecateljskom dijelu nastupila su djeca iz Republike Hrvatske i BiH i to iz Kupresa, Novog Travnika, Nove Bile, Travnika, Busovače, Kaštela, Splita i Prozora-Rame.

394616513_1472996763539515_42636.jpg

U revijalnom dijelu programa nastupio je Vinko Ćemeraš. Vinko svira gitaru, piše tekstove, sklada i aranžira pjesme. Počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak jer je prijatelju nedostajao vokal u bendu. Svojim specifičnim glasom i rokerskim stilom, skromni mladić iz Čapljine Vinko Ćemeraš oduševio je i mentore i publiku u trećoj sezoni 'The Voicea'. Nakon showa, ponesen pobjedom, počeo je ostvarivati svoje snove. Ubrzo je sa svojim timom te bendom Talvi Tuuli realizirao debitantski album 'Na putu'. Iza njega je iznimno aktivna godina, nagrađena Porinom i Zlatnim studijem, a ispred njega je i snimanje novih pjesama.

Festival tradicionalno dodjeljuje pet nagrada: prvu, drugu i treću nagradu žirija za najbolju vokalnu izvedbu, prvu nagradu publike i nagradu za najbolji scenski nastup.

Pobjednica ovogodišnjeg dvadeset i trećeg “Pop Fest – Kupres 2023″ je Lea Pućo iz Kaštela, drugu nagradu osvojio je Paško Bradarić Šlujo iz Splita, a treću Tonka Jadrić iz Splita.

394755145_1562244867853142_90002.jpg

Prvu nagradu publike osvojila je naša kupreška Petra Jelić, a nagradu za najbolji scenski nastup Petra Baškarad.

Stručni žiri festivala bili su: Vinko Ćemeraš, Jelena Mandić i Petra Tokić.

Nagrade i priznanja pobjednicima uručili su članovi žirija, ravnateljica Hrvatskoga doma Kupres gđa. Marina Lozančić i načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč.

Čestitamo svim izvođačima na nastupu, a pobjednicima posebno.


Uz Kupreški Radio, glavni medijski promotor festivala je RTV Herceg-Bosna.
 

Slika bannera nedostaje