Održan sastanak članova Udruge poljoprivrednih proizvođača "Kupres"

 

Dana 22.10.2020. godine održan je sastanak članova Udruge poljoprivrednih proizvođača "Kupres" sa v.d načelnikom Zdravkom Miočem u svezi problema s kojima se susreću poljoprivrednici oko realizacije poticaja.

Konstatirano je da je suradnja "Udruge" s načelnikom "super" jer smo već realizirali poticaj za proljetnu sjetvu u iznosu od 17.600,00 KM. U procesu realizacije je poticaj za jesenju sjetvu, a vrijedi istaknuti da će se ovih dana realizirati poticaj za 16 proizvođača mlijeka koji nose mlijeko na kućni prag poticaj će iznosit 0,05 KM po litri proizvedenog mlijeka, u iznosu oko 3000 KM. Također će se realizirati poticaj poljoprivrednicima koji mlijeko predaju mljekarama u iznosu od 0,04 KM po litri proizvedenog mlijeka u iznosu od 13000 KM, tako da će poljoprivrednici za ovu godinu dobit obećanih 40.000,00 KM u proračuna rezerviranih sredstava.

Razgovaralo se o zakupu poljoprivrednog zemljišta i ugovorima iz ranijeg perioda. Dogovoreno je da se ovakva suradnja nastavi jer je ovakav sastanak jedini u zadnje 4 godine.

Ovom prilikom se zahvaljujemo načelniku na suradnji i budućim susretima.

Predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača Kupres

Mijo Vila


poloprivrdnici_28_10_2020.jpg

 

Slika bannera nedostaje