Održan turnir „Košarkom za toleranciju“

 

04.06.18 16:05 Vijesti


S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti, te promoviranja kulture mira u Livnu je u nedjelju, 3. lipnja 2018. godine, od 10:30 do 13 sati održan turnir (treću godinu zaredom) u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“.
Sudjelovale su košarkašice iz Trebinja, Glamoča i Livna. Organizatori događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski košarkaški klub Livno, a sve se događalo uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Košarkašice su promovirale uvažavanje različitosti, kulturu mira, šport i humanost. Pobijedile su razlike, granice, ljudsku uskogrudnost, no, pehar je ipak bio rezerviran za one koje su nadigrale ostale ekipe. Bile su to Livanjke. 


Kolače, razna peciva i ostale slastice svojim sugrađanima "prodavale" su članice Marijanske vinkovske mladeži, Udruženja žena MIZ Livno i Udruženja građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova za samohranog oca Viktora Plavčića i njegovih pet maloljetnih sinova. Viktor je iz Središnje Bosne u Grahovo došao za poslom, njega i sinove napustila je majka, te se on u trošnoj, neuvjetnoj kući, koju je kupio novcem od kredita, nadajući se da će je uspjeti i obnoviti, snalazio kako je znao i umio. Cijeli život odvijao im se u jednoj prostoriji.


Zahvaljujući akciji Udruženja građanki „Grahovo“ kuća je obnovljena, a za par dana biti će gotovi svi građevinski radovi. Ovom akcijom prikupljeno je 1.284,30 KM. Novac je predan predsjednici Grahovljanki, Danki Zelić, kako bi kupila osnovni namještaj za obitelj Plavčić.


Bilo je to nezaboravno druženje, a mualima Šejla i časna sestra Blanka pohvalile su projekt te izrazile nadu da će ta tradicija trajati još dugi niz godina.

i_ove_godine_dobile_su_medalje_prole_godine_spojio_ih_je_turnir_koarkom_za_toleranciju.jpgpozitiva06.jpgpozitiva.jpg

 

Slika bannera nedostaje