Održana 16. sjednica Vlade Hercegbosanske županije

 

10.11.17 14:13 Vijesti


Vlada Hercegbosanske županije jučer je održala sjednicu u zgradi Općine u Bosanskom Grahovu.


Dana je suglasnost na tehnički finalizirana poglavlja Europske komisije. Tehnički finalizirani odgovori odnose se na poglavlje Upitnika Europske komisije:


1. Politički kriteriji
2. Ekonomski kriteriji
3. Poglavlje 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj
4. Poglavlje 13 – Ribarstvo
5. Poglavlje 18 – Statistika
6. Poglavlje 21 – Transeuropske mreže
7. Poglavlje 24 – Pravda, sloboda i sigurnost
8. Poglavlje 30 – Vanjski odnosi


Pripremljeni odgovori će biti dostavljeni Povjerenstvu za Europske integracije na daljnje postupanje.


Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 700,00 KM Uredu predsjednika Vlade za uplatu sredstava za sufinanciranje projekta Instituta za društveno – politička istraživanja Mostar.


Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na prijedlog Statuta Doma zdravlja Drvar koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.


Tijekom sjednice donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2017. godinu u iznosu od 2.000,00 KM kao potpora za organiziranje stručne konferencije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru o temi „Prava djece – između teorije i prakse“.


Nakon razmatranja, a na prijedlog MUP-a Hercegbosanske županije, donesena je Odluka s pozitivnim Mišljenjem o davanju suglasnosti na nacrt Sporazuma u okviru implementacije Konvencije o policijskoj suradnji u jugoistočnoj Europi.


Vlada je donijela i Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000,00 KM općini Bosansko Grahovo kao financijska potpora za NK „Grahovo“ u svrhu sufinanciranja rekonstrukcije zgrade svlačionice spomenutog nogometnog kluba.

 

Slika bannera nedostaje