Održana biciklistička manifestacija B-HARD i prošli Kupres kao jednu od kontrolnih točki

 

Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života (Banja Luka)” u periodu od 13. do 16. lipnja 2019. god. je održala izazovnu turističko-sportsku međunarodnu biciklističku manifestaciju pod nazivom “B-HARD”, čiji je glavni zadatak promocija pažljivo skrojene biciklističke rute u dužini od 1036 km, koja će biti uvrštena u turističku ponudu Bosne i Hercegovine i služiti za upoznavanje prirodnih i povijesnih znamenitosti RS i cijele BIH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja.

Općina Kupres je prepoznala vrijednost ove manifestacije i dao svoju podršku u organizaciji kontrolne točke na ruti. Ovo je prvi put da se ovaj tip vožnje organizira na tako visokom nivou, s jasno određenim ciljem promocije i kreiranja turističke ponude, a uz aktivnu podršku svih turističkih organizacija i zajednica na ruti. Manifestacija će također sadržavati i jednodnevnu vožnju od 258 km, kao i prvu organiziranu grupnu vožnju pripadnica ljepšeg pola u BIH, u dužini od 80 km.Jedna od kontrolnih točki tijekom rute je bio i Kupres, na 258 km rute prvog dana utrke 13. lipnja 2019. Sudionici su imali predviđeni vremenski rok od 14:42 do 00:12 h za dolazak u Kupres na kontrolnu točku u centru grada, u hotel Maestral. Sudionici izvan previđenog vremenskog roka bi bili diskvalificirani. Na kontrolnoj točki se upisivalo vrijeme dolaska, evidentiralo i pečatiralo, dijelili paketi osvježenja, te imala pauza za topli obrok i odmor. Nakon odmora na Kupresu sudionici su nastavili do iduće kontrolne točke u Ljubuškom.

U okviru “B-HARD”-a, sudinoci su imali na raspolaganju samo 75 h da izvezu rutu dužu od 1000 km, ali u okviru turističke ponude će ista ruta da se vozi 7 ili 10 dana, sa ili bez aktivne pratnje i podrške na putu. Takođe, “Centar za bolji kvalitet života” je, idući u susret ovoj manifestaciji, kreirao niz kraćih ruta i organiziranih vožnji, od kojih je jedna ruta do Kupresa. Centar nastavlja da radi na edukaciji šire javnosti o sigurnoj upotrebi bicikla u prometu, biciklizma kao turističke kategorije i sportske discipline. Učinjen je bitan korak prema početku aktivnog korištenja cikloturističkih potencijala BIH, koji će sigurno dati efekte u narednom periodu i godinama. Pored toga, sudionici vožnje, koji dolaze iz Belgije, Ukrajine, Turske (odustao), Slovenije, Hrvatske i BIH, će da daju svoj doprinos promociji objavom putopisa i utisaka, za koje smo sigurni da će biti više nego pozitivni.biciklistikupres_10_.jpgbiciklistikupres_1_.jpgbiciklistikupres_2_.jpgbiciklistikupres_3_.jpgbiciklistikupres_4_.jpgbiciklistikupres_5_.jpgbiciklistikupres_6_.jpgbiciklistikupres_7_.jpgbiciklistikupres_7_.jpgbiciklistikupres_8_.jpgbiciklistikupres_9_.jpgbiciklo.jpg

 

Slika bannera nedostaje