Održana biciklistička manifestacija B-HARD i prošli Kupres kao jednu od kontrolnih točki

 

Održana biciklistička manifestacija B-HARD i prošli Kupres kao jednu od kontrolnih točki

Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života (Banja Luka)” u periodu od 11. do 14. lipnja 2022. god. je održala izazovnu turističko-sportsku međunarodnu biciklističku manifestaciju pod nazivom “B-HARD”, čiji je glavni zadatak promocija pažljivo skrojene biciklističke rute u dužini od 1036 km, koja će biti uvrštena u turističku ponudu Bosne i Hercegovine i služiti za upoznavanje prirodnih i povijesnih znamenitosti RS i cijele BIH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja.

Općina Kupres je prepoznala vrijednost ove manifestacije i dala svoju podršku u organizaciji kontrolne točke na ruti. Sudionici su imali predviđeni vremenski rok od 13:00 do 18:00 h za dolazak u Kupres na kontrolnu točku u centru grada, u hotel Maestral. Sudionici izvan previđenog vremenskog roka bi bili diskvalificirani. Na kontrolnoj točki se upisivalo vrijeme dolaska, evidentiralo i pečatiralo, dijelili paketi osvježenja, te imala pauza za topli obrok i odmor. Nakon odmora na Kupresu sudionici su nastavili do iduće kontrolne točke u Ljubuškom.

U okviru “B-HARD”-a, natjecatelji su imali na raspolaganju samo 75 h da izvezu rutu dužu od 1000 km, ali u okviru turističke ponude će ista ruta da se vozi 7 ili 10 dana, sa ili bez aktivne pratnje i podrške na putu. Također, “Centar za bolji kvalitet života” je, idući u susret ovoj manifestaciji, kreirao niz kraćih ruta i organiziranih vožnji, od kojih je jedna ruta do Kupresa. Centar nastavlja da radi na edukaciji šire javnosti o sigurnoj upotrebi bicikla u prometu, biciklizma kao turističke kategorije i sportske discipline. Učinjen je bitan korak prema početku aktivnog korištenja cikloturističkih potencijala BIH, koji će sigurno dati efekte u narednom periodu i godinama. Pored toga, sudionici vožnje, koji dolaze iz Belgije, Ukrajine, Turske (odustao), Slovenije, Hrvatske i BIH, dati će svoj doprinos promociji objavom putopisa i utisaka, za koje smo sigurni da će biti više nego pozitivni.


Načelniku općine Kupres Zdravku Mioču, uručena je zahvalnica u obliku medalje kao sponzoru ove manifestacije.


bu1.jpgbu2.jpgbu3.jpgbu4.jpgbu5.jpgbu6.jpgbu7.jpgbu8.jpg


 

Slika bannera nedostaje