Općinsko vijeće Kupres - "Nemamo novca za dvoje izbore u jednoj godini"

 

16.12.19 14:39 Vijesti
opcinskovijece kupres

Održana izvanredna sjednica Općinskog vijeća Kupres

Izvanredna sjednica Općinskog vijeća Kupres sazvana zbog jedne točke dnevnog reda a to je Odluka SIP-a o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Kupres u veljači 2020. godine.

Na početku sjednice na inicijativu vijećnika HDZ BiH dodana je još jedna točka, a to je tekuća pitanja.

Dnevni red je prihvećen jednoglasno. Što se tiče odluke o privremenim općinskim izborima vijeće je donjelo zaključak kako nisu u mogućnosti osigurati financijska sredstva za održavanje raspisanih izbora u veljači, a ti izbori nisu u intersu strankama koje sudjeluju u radu općinskog vijeća.

Stoga će OV Kupres ovaj zaključak koji je donesen jednoglasno još danas uputiti u SIP u Sarajevo.

Kroz drugu točku dnevnog reda tekuća, pitanja govorilo se o kićenju i uređenju grada za predstojeće božicne i novogodišnje blagdane te o organiziranju javnog dočeka nove godine na otvorenom.

Vijećnici HDZ BiH tražili su da se ovi poslovi obavljaju bez ikakvih osporavanja kao i proteklih godina i donesen je zaključak da se zaduže pomoćnici načelnika shodno svojim resorima da ove poslove obave što žurnije. Spomenuto se odnosi na čiscenje i održavnja prometnica u slučaju snježnog nevremena.

Na ovoj sjednici je između ostalog spomenuto  kako će HDZ BiH uskoro zatražiti sazivanje nove izvanredne sjednice na kojoj će se predložiti kandidat za vd načelnika do redovnih izbora u jesen 2020.


opcina_kupres_zgrada.jpg


 

Slika bannera nedostaje