Općina Kupres još nije dobila proračun za 2019. godinu

 

Danas , 28. ožujka 2019. je održana 18. sjednica OV Kupres na kojoj je razmatrano 19 točaka dnevnog reda. Općina Kupres unatoč ovako obilnom dnevnom redu nije dobila proračun za 2019. godinu. 

Nijedan amandman koji je uputila oporba od strane načelnika i njegovih službi nije bio prihvaćen. Povela se žestoka rasprava na kojoj su sučelili argumente vlast i oporba pa je tako došlo do dviju stanki na kojima se pokušalo pronaći rješenje . Nakon druge stanke u ime kluba zastupnika HDZ -a 1990 vijećnik Filip Zrno-Crnika je priopćio rezultat dogovor tj. da se sa dnevnog reda skinu točke 9. i 10. te da se sjednica nastavi kako bi se raspravljalo o preostalim točkama dnevnog reda . Potom je zaključeno da se sjednica na točki aktualni sat prekine i da se zakaže nastavak sjednice sljedeći tjedan. Za to vrijeme predstavnici klubova vijećnika zajedno sa načelnikom općine trebaju postići dogovor kako bi u spomenutom nastavku sjednice sljedeći tjedan proračun bio izglasan.

 Ono što je u svakom slučaju iznenadilo nas koji smo pratili sjednicu to je visok stupanj suglasnosti vlasti i oporbe po ostalim manje bitnim točkama dnevnog reda, tako da je ostalih 17 točaka gotovo jednoglasno podržano.

 

Slika bannera nedostaje