Osmaši i devetaši u Hercegovini

20.06.22 09:23

Vijesti

Podijeli

Svaki završetak školske godine znači i završetak svakodnevnih obaveza. Tako su naši učenici osmih i devetih razreda, u pratnji svojih razrednika, dana 15. lipnja 2022. godine krenuli na jednodnevni izlet put Hercegovine. Prvo odredište nam je bio Avanturistički park Peć Mlini, smješten uz izvor rijeke ponornice Tihaljine. Potom smo, u pratnji vodiča, posjetili arheološko nalazište Ravlića pećina. Oduševljeni viđenim, krenuli smo put Međugorja. Kratko provedeno vrijeme u Međugorju iskoristili smo za osobnu molitvu i razgledavanje svetišta. Uz uobičajene vrućine za Hercegovinu, a i posjećena dva mjesta, došlo je vrijeme i za okrjepu.

U prelijepom prirodnom ambijentu restorana Mandića Jaz imali smo ručak. Odmorni i okrijepljeni, krenuli smo u Humac posjetiti muzej u sklopu Franjevačkog samostana sv. Antuna Padovanskog, najstariji muzej u BiH osnovan 1884. god. Uz već naučene sadržaje iz povijesti, učenici su imali priliku vidjeti predmete prikupljene na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba do naših dana. Na kraju svog jednodnevnog izleta, posjetili smo vodopad Kravica. Uživajući u prirodnim ljepotama i hladu, a neki i u kupanju, završili smo svoj izlet te zadovoljni, sretni i oduševljeni viđenim zaputili se natrag u Kupres. Sve ovo ne bismo vidjeli da nije bilo našeg načelnika Zdravka Mioča koji nam je podnio troškove za jedan dan u Hercegovini i ovim putem mu zahvaljujemo.


Osnovna škola Fra Miroslava Džaje Kupres

Hercegovina.jpgHercegovina_1.jpgHercegovina_10.jpgHercegovina_11.jpgHercegovina_12.jpgHercegovina_2.jpgHercegovina_3.jpgHercegovina_5.jpgHercegovina_6.jpgHercegovina_7.jpgHercegovina_8.jpgHercegovina_9.jpg


osmaši devetaši izlet

 

Slika bannera nedostaje