Osnovan novi nogometni klub u općini Kupres pod nazivom HNK „Kupres '97“.

 

01.06.20 19:22 Vijesti
hnkkupres hnk97 kupres

OSNOVAN HRVATSKI NOGOMETNI KLUB „KUPRES '97“

Dana 29.05.2020. u općini Kupres je održana Osnivačka Skupština na kojoj je osnovan novi klub u općini Kupres pod nazivom HNK „Kupres '97“.

Razlog osnivanja novog kluba je nemogućnost funkcioniranja starog kluba zbog financijskih problema u prethodne tri godine. Inicijativni odbor nije htio preuzeti takvu situaciju te su bili primorani osnovati novi klub kako bi spasili sport u općini Kupres.

Da se nogomet vraća na Kupres dokaz je broj prisutnih na Skupštini (oko 40 prisutnih). Broj prisutnih bio bi još veći no mnogobrojni su se ispričali zbog poslovnih obaveza. Na održanoj Skupštini izabrano je sljedeće rukovodstvo.


PREDSJEDNIK KLUBA:

Ivan Raič (UEFA A licenca, poduzetnik, Karijera: dugogodišnji član, igrač i trener HNK Kupres, trener u NK Šparta Elektra Zagreb i trener u NK Hrvatski dragovoljac Zagreb.)

SPORTSKI DIREKTOR KLUBA:

Ilija Svalina (profesor tjelesnog SS Kupres, Karijera: dugogodišnji član, igrač, trener i predsjednik HNK Kupres.)


TAJNIK KLUBA:

Josip (I) Čolić (stručni suradnik u općini Kupres, Karijera: dugogodišnji član, igrač i trener HNK Kupres, igrač NK Primorac Stobreč, igrač NK Omladinac Vranjic, igrač MNK Solin i Delegat u MŽNL.)UPRAVNI ODBOR:

1. Zdravko Mioč-općinski načelnik,

2. Zvonko Bagarić- poduzetnik i vlasnik ADRIA SKI,

3. Danko Jurič- direktor JKP Kupres,

4. Ivan Raič- predsjednik kluba,

5. Ilija Svalina- sportski direktor kluba,

6. Frano Smoljo- umirovljenik, Delegat Prva liga FbiH, Član Izvršnog odbora NS HBŽ

7. Božo Perija-umirovljenik, zastupnik u Skupštini NS BiH, Koordinator za sigurnost na stadionima Premier lige BiH.NADZORNI ODBOR:

1. Mario Ćavar- šumarija Kupres, dugogodišnnji član, igrač i trener u HNK Kupres,

2. Frano Aničić- umirovljenik, dugogodišnji član i vjerni navijač HNK Kupres,

3. Marko Vukadin-ekonomist, dugogodišnji član i igrač HNK Kupres i igrač HNK Tomislav.KOORDINATOR ZA VETERANE HNK KUPRES '97

1. Mijo Ćaleta Lile- šumarija Kupres, dugogodišnji član, igrač, trener i vjerni navijač HNK Kupres,

2. Marko Lovrić Pobro- umirovljenik, dugogodišnji član, igrač i vjerni navijač HNK Kupres.


Na kraju Skupštine izabrani predsjednik kluba Ivan Raič istaknuo je „Ovo je jedna lijepa priča koju su pokrenuli mladi ljudi Kupresa koji se ne žele isticati riječima nego djelimai. Uprava je već stupila sa mnogobrojnim sponzorima i isti su obećali podržati ovu priču. Cilj kluba je realizacija mnogobrojnih projekata koje je uprava zacrtala te oživljavanje omladinskog pogona. Klub će se voditi javno i transparentno što će te moći vidjeti na fb stranici i instagramu.. Hvala Vam na povjerenju, nećemo Vas razočarati“.

hnk_97_sl.jpg


 

Slika bannera nedostaje