Otvoren Centar za djecu i omladinu u Livnu

 

26.09.18 14:08 Vijesti


U okviru Projekta „Pravda za svako dijete“ danas je svečano otvoren dnevni Centar za djecu i omladinu u Livnu. Cilj ovog Centra je zaštita djece u maloljetničkom prijestupu. Ovaj projekt provodi UNICEF U suradnji sa Švedskom agencijom za razvoj (SIDA), Švicarskom Vladom i nadležnim resornim ministarstvima i institucijama na državnoj entitetskoj i županijskoj razini, te uredom za ljudska prava Tuzla, Centrom za istraživanje politike suprostavljanja kriminalitetu (CPRC) i Centrom za ljudska prava u Mostaru, nevladinim organizacijama koje pružaju stručnu i tehničku podršku u implementaciji aktivnosti.


Centar za ljudska prava u Mostaru koordinirao je realizaciju navedenih projektnih aktivnosti u 8 sredina u Federaciji BiH, a među njima je i Livno.
U opremanje Centra, koji se nalazi u nekadašnjim prostorijama livanjskog Crvenog križa u ulici Stjepana II Kotromanića u Livnu, UNICEF je s partnerima, kao i u edukaciju pedagoga, sociologa i drugog stručnog osoblja, uložio 19.200,00 KM.

U sufinanciranju je jednim dijelom sudjelovala i Vlada Hercegbosanske županije.


Dnevni Centar za djecu i omladinu otvorio je u sklopu programa proslave 28. rujna - Dana grada Livna, gradonačelnik Livna, Luka Čelan.
Današnjoj svečanosti nazočio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministricom u Vladi Vasilijom Broćetom.Priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.


img_7278.jpgimg_7275.jpg

 

Slika bannera nedostaje