Počela isplata mirovina za kolovoz

 

06.09.17 09:42 Vijesti


U utorak je u Federaciji BiH počela isplata mirovina za mjesec kolovoz.

Zahvaljujući poboljšanoj naplati doprinosa, kao i kreditnim sredstvima komercijalnih banaka i sredstvima BH Pošte, tijekom dana bit će uplaćena sva potrebna sredstva za isplatu mirovina korisnicima s prebivalištem u BiH, doznaje se u Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za kolovoz, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 milijuna KM.

 

Slika bannera nedostaje