Počele prijave za Sportske igre mladih 2015.: Peti rođendan najljepše bosanskohercegovačke sportske priče

 

03.06.15 13:44


Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovininastavlja se i ovog ljeta. 5. BH Telecom Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za dječake i djevojčice, u 28 gradova uljepšat će raspust brojnim mališanima.

“Igre su iz godine u godine rasle, teje tako u četiri godine organizacije na takmičenjima učestvovalo preko 100.000 mališana iz 73 bh. grada. - Slavimo mali jubilej ove godine, te ćemo se potruditi da naši mališani pored dobrih sportskih takmičenja osjete i prave SIM trenutke, uspomene koje nikada neće zaboraviti. Očekuje nas puno druženja, smijeha i fair playa, a tome se najviše radujemo!”, kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igarau BiH.

 

U protekle četiri godine ispratili smo 100.000mališana iz preko 79 gradova i općina Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Zenice, Maglaja, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice..., zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH, iako mnogi tvrde da je to nespojivo, i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče.

 

Sportske igre mladih će i ove godine okupitimale bh. sportiste, djevojčice i dječake, koji će se takmičiti u 10 sportova nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis,odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah i igra ‘između dvije vatre’, u dvije starosnekategorije: 2000. godište i mlađe i 2004. godište i mlađe.

Prijave su otvorene i učešće je potpuno besplatno. Svi kojižele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona 033 711 930 ili putem web stranice www.igremladih.ba. Više informacija o Igrama možete dobiti i putem Facebookstranice Igara.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvomMeđunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, PredragMijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanići mnogi drugi.

 

U saradnji sKošarkaškim savezom i USAID-om, Igre promoviraju projekat "Fer igra za fer djetinjstvo" s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. 

 

Saznajte zašto djevojčicei dječaci širom BiH složno tvrde da su Igre zakon. Prijavite se i postanite dio najveće sportske porodice.

 

Kontakt:

Naida Pekmezović,

PR menadžer BHTelecom Sportskih igara mladih

press@igremladih.ba

tel.  + 387 (0)33 711 930

mob.+387 (0)61 313 699

 

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

 

Slika bannera nedostaje