Počinje turnir stokilaša

 

28.07.11 14:37

Ne bojte se , posljednja podrhtavanja tla nisu posljedica zemljotresa.Do toga dolazi uslijed toga što uskoro počinju prijave za najteži malonogometni turnir na svijetu ,turnir Stokilaša. Prijave ekipa su od 15.7. a turnir počinje 1.8. u 20:00 h.

Projekt 'STOKILAŠI'' pokrenut je prije jedanaest godina, točnije 2000 godine kada je pod tim imenom na igralištu ispred osnovne škole u Rakitnu održan prvi malonogometni turnir ''Stokilaši''.

Posebnost turnira je u njegovim jedinstvenim pravilima. Neka od pravila su:

-svaki igrač mora imati 100 kg (utvrđuje se vaganjem na stočnoj vagi pred svaku utakmicu)

-igrač ne smije biti mlađi od 30 god.

-igra se 4 x 7 minuta sa pauzama od 5 min. kada ekipe za Nadoknadu mase i tjelesne tekućine  služe sendviče i pivo

-Ako gubite 3 gola razlike imate pravo pucati penal da smanjite razliku…

-Ako nije pomoglo vi birate igrača (najboljega !) iz protivničke ekipe kojega šaljete van iz igre – dok malo smanjite gol razliku…

-neka od priznanja su; najlijeniji igrač, najšupljiji golman, najstomak, najgurman turnira, pivopija turnira…- nema nagrada kao  najbolji igrač, strijelac turnira i sl.

- svaka ekipa mora imati originalno ime (ne mogu biti imena po sponzorima, imena mjesta i sl.). Neke od ekipa su: LepršaviTrutovi, Veseli Kvintali, Jarski Tići, Leptirice, Čemu Žurba i sl.

- u igri na ispadanje (vrijedi za četvrtfinale, polufinale i finale), ukoliko utakmica završi neriješenim rezultatom konačni pobjednik susreta je ekipa koja prema zadnjem vaganju ima više kilograma (zbrajaju se kilogrami svih igrača koji su bili prisutni na zadnjem vaganju tj. na vaganju prije navedene utakmice, ne zbrajaju se kilogrami igrača koji su nastupali za istu ekipu u prethodnim utakmicama nego samo kilogrami igrača koji su došli na navedenu utakmicu).

Još jedna zanimljivost ovoga najtežega malonogometnog turnira na svijetu je da svi,od organizatora, konobara itd na turniru rade volonterski, bez ikakve novčane naknade.

Turnir Stokilaša je humanitarnog karaktera i iz zarade turnira se stipendiraju rakitski studenti i ulaže u znanje kroz ulaganje u kabinete, nastavna pomagala i učila u Osnovnu školu A.B.Bušić u Rakitnu.

Cilj turnira je , uz naravno dobru zabavu svih učesnika i posjetitelja kroz podizanje kvalitete nastave povećati broj učenika sa VSS koji bi u budućnosti trebali biti okosnica daljnjeg razvoja Rakitna.

Neslužbeni slogan turnira jest: “Turnir na kojem nitko ne gubi, a svi dobivaju, barem na težini”.

Posušje-online.info

 

Slika bannera nedostaje