PODCAST s fra Ćirom, kako smo u ratu 92. izbjegli zarobljavanje? Kako je fra Ćiro proživio 47 godina svećeništva?

14.04.23 12:02

Zanimljivosti

Podijeli

Fra Ćiro Lovrić (1949.) osnovnu školu završio je u rodnom Odžaku kod Livna i Lištanima, a gimnaziju u Visokom. Teologiju je završio u Sarajevu, a mladu misu slavio je 1976. godine u Odžaku.

Bio je, među ostalim, kapelan u Ivanjskoj kraj Banja Luke od 1976. – 1980. (sa župljanima je izgradio prostranu crkvu sv. Ane i novi toranj na Damjanovcu), kapelan u Breškama kraj Tuzle do 1981., zatim župnik u Vidošima (1981.- 1991.), (od brojnih aktivnosti spominjemo veliku obnovu župne crkve i parkirališta gradnje nove crkve sv. Leopolda u Zagoričanima, gradi i tri ceste što je narod je prozvao “Fra Ćirine ceste”).

Zatim postaje župnik na Suhom polju na Kupresu odakle je protjeran 1992., gdje je zapisao sve u detalj od prvog pucnja do povratka na ognjišta u Kupres 1996. , a do tad je našao utočište u Baškoj Vodi.

Sa svojim župljanima napravio je potpuno novu crkvu na Suhom Polju, te pripremio projekt za župnu kuću.

Fra Ćiro se zaista može pohvaliti bogatim pastoralnim djelovanjem na razne načine, a moramo napomenuti i kako je redoviti suradnik Radio postaje Kupres od samoga početka rada radija do dana današnjeg (duhovne minute, javljanja uživo..)

Fra Ćiri želimo sretno i blagoslovljeno daljnje djelovanje.

fra_ciro.jpgfra_ciro_2.jpg


O tomu kako smo u ratu 92. izbjegli zarobljavanje? Kako je fra Ćiro proživio 47 godina svećeništva? - Pogledajte u našem PODCASTU "RAZGOVORI UGODNI" ispod:


kupres kupreskiradio fraćirolovrić svećeništvo domovinskirat

 

Slika bannera nedostaje