Podijeljeni sakramenti prve pričesti i potvrde na Suhom Polju

 


U nedjelju 2. 6. 2019. godine je naša župa proslavila prvu pričet i krizmu. Prvoj pričesti pristupile su tri prvopvoričesnice: Iva, Helena i Iva, a krizmu je primilo 10 krizmanika.

Slavlje je predslavio monsinjor Ilija Janjić, biskup kotorski. On dolazi iz ‘’zaljeva svetaca’’ Boke Kotorske iz Crne Gore. Iz kotorske biskupije potječe sv. Leopold Bogdan Mandić, čije su moći ugrađene u oltar naše crkve. Mons. Ilia Janjić dolazi iz male biskupije gdje katolika ima oko 7000, a rodom je iz župe Vidovice kod Orašja.

U koncelebraciji su bili fra Marinko Baotić, meštar novaka, župnik fra Marko a pet novaka iz samostana Gorica – Livno bili su uz oltar.

U nagovoru biskup Janjić je potaknuo vjernike i mlade krizmanike da ostanu uz Krista u Duhu Svetome. S krizmom počinje njihovo svjedočenje i hod u vjeri. Sad počinje njihov rad i angažiranost u Crkvi.

Na koncu mise te pričesti slavljenika i naroda, mlade pričesnice su zahvalile svojim roditeljima recitacijom i pjesmom ‘’Hvala mama, hvala tata...’’.

Ove godine smo zajedno proslavili prvu pričest i krizmu, jer iz jedni obitelji dolaze i prvopričesnica i krizmanica, te su se roditelji složili da bude zajedničko slavlje.

Slavlje smo završili blagoslovom i fotografiranjem, a krizmanici i prvopričesnice su se s rodbinom uputili na slavlje obiteljskog stola.


pricest_p.jpgkrizma_k.jpg

 

Slika bannera nedostaje