Podsjetnik o registraciji birača za izbore za Predsjednika Republike Hrvatske

 

22.11.19 17:18 Obavijesti
izbori registracija

Vlada Republike Hrvatske je 14. studenoga 2019. donijela Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 22. prosinca 2019.

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača!


Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

-ako žele glasovati u inozemstvu, zatražit će PRETHODNU REGISTRACIJU


Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

-birači koji nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu u inozemstvu moraju se AKTIVNO REGISTRIRATI.

-birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske NE MORAJU SE AKTIVNO REGISTRIRATI već će biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta upisanoj u osobnoj iskaznici.Zahtjevi za aktivnu registraciju i prethodnu registraciju, upis ili dopunu mogu se podnijeti zaključno do srijede 11. prosinca 2019.S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja koji će se, ukoliko niti jedan kandidat u prvom krugu glasovanja ne osvoji više od 50% glasova birača održati 5. siječnja 2020. godine, pozivanju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju birača za prvi krug glasovanja, izjasne i za drugi krug glasovanja.


Popunjeni i potpisani zahtjevi uz presliku identifikacijske isprave mogu se predati osobno u konzulatu RH u Livnu, poslati poštom (Trg Žitarnica bb, Livno) ili na e-mail adresu konzulata: krh.livno@mvep.hr

Detaljnije obavijesti dostupne su na stranici http://ba.mvep.hr/

 

Slika bannera nedostaje