POGLEDAJTE CIJELI FILM O ŽUPI SUHO POLJE

16.11.23 08:24

Vijesti

Podijeli

Uoči blagdana Blažene Djevice Marije ove godine, premijerno je predstavljen film o Župi Suho Polje, a prilikom obilježavanja 150 godina župe.

Film je stvaran na neobičan način, više je od dokumenta, film je za srce i dušu. Na njemu su radili dvojica kupreških sinova Miro i Rudolf Mijoč, a važno je naglasiti kako je film sniman u posebnim uvjetima, progovara o teškoj, ali ponosnoj povijesti Kupresa utemeljenoj na križu. Ipak, kupreški je puk snagu nalazio u molitvi i vjeri, o čemu svjedoče i brojni zapisi.

Danas je mlađim generacijama teško zamisliti u kakvim se uvjetima nekada živjelo. Neimaština, patnje, progoni… Posebno Domovinski rat i žrtva vjernoga puka svjedočanstvo su od kojega se i danas možemo nadahnjivati. Neka im ovaj film služi kao putokaz za budućnost temeljen na teškoj prošlosti Kupreškog kraja.

Tko bi mogao i opisati milosti koje su vjernici po rukama Blažene Djevice Marije u razdoblju od 150 godina primili!? Zato, neka je hvala Bogu i svim osobama koje su bile otvorene za govor Neba kako bi ova župa kroz 150 godina bila prepoznatljiv znak Božje prisutnosti među nama. Živima ostaje obveza živjeti i svjedočiti vjeru te moliti za pokojne koji su nam namrijeli ovu duhovnu i materijalnu baštinu.


Svi vi koji niste pogledali film u cijelosti možete sada:
crkva_1988.jpg

 

Slika bannera nedostajeSlika bannera nedostaje