Postavljena ograda oko Dječjeg vrtića Pahuljica Kupres

 

Ovih dana, na temelju javnog natječaja, postavljena je ograda na dvorištu Dječjeg vrtića Pahuljica iz Kupresa. Postavljanje ograde realizirano je uz pomoć donacije Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je donirao većinu novčanih sredstava.

Projekt su zajedničkim snagama pripremili Dječji vrtić, Općina Kupres i općinski načelnik gospodin Zdravko Mioč koji je pomogao realizaciju novčanim sredstvima kako bi se u potpunosti uradio projekt.

Ogradu je izradilo i postavilo poduzeće „Metalos“ d.o.o. iz Kreševa u dužini od oko 114 metara sa kliznom kapijom za ulaz vozila i kapijom za pješake. Dio je to šireg projekta kojemu je cilj urediti prilaz samom vrtiću na način da se postavi prilazna staza ulazu, a uz stazu urede i četiri parkirna mjesta kako bi roditelji mogli dovoditi djecu na siguran način da djeca ne napuštaju vozilo na gradskoj prometnici.

Ovim bi se povećala sigurnost prije svega djece a i roditelja.

Ovaj dio projekta je u fazi realizacije uz potporu Općine Kupres i načelnika.

Djelatnici i djeca su zahvalni Uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je prepoznao ovim projektom dio potreba ove ustanove koja ima važnu ulogu u opstanku Hrvata na našoj visoravni, osobito mladih obitelji kojima je rad ove ustanove itekako bitan.vrtić_1 - Copy 1.jpgvrtić_2 - Copy 1.jpg


 

Slika bannera nedostaje