Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u Hercegbosanskoj županiji

 

22.12.17 14:54 Vijesti


Jučer su u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić i predsjednik ŽO Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ, Ante Klišanin potpisali Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u HBŽ.


Na početku sastanka ministar Galić pozdravio je nazočne i iskoristio priliku da zahvali rukovodstvu Sindikata kao i svim djelatnicima osnovnih škola na strpljenju i razumijevanju, te se osvrnuo na proteklo razdoblje kroz koji je usklađivan i dogovaran Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u Hercegbosanskoj županiji.


Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ, Ante Klišanin odgovorio je na upit jesu li kao sindikalna strana u pregovorima zadovoljni ovim Kolektivnim ugovorom? Među ostalim, rekao je: “Moram reći da smo prilično zadovoljni ovim Kolektivnim ugovorom, jer nismo izgubili ništa od ranije stečenih prava, a napravili smo pozitivne pomake na više područja. Istaknuo bih da smo kao Pregovarački tim zadovoljni otvorenom i korektnom suradnjom s Vladom Hercegbosanske županije i resornim ministrom Galićem koji je uistinu, kako i sam često naglašava, ministar prosvjetnih djelatnika, a ne druga strana. Unatoč pozitivnim pomacima ostaje veliki upitnik koji moramo riješiti u narednom razdoblju, a to je rad na koeficijentima. Zbog toga ovaj ugovor potpisujemo na jednu godinu, a uskoro ćemo početi s pronalaženjem rješenja o ovom pitanju“.


Potpisivanjem ovog Kolektivnog ugovora ministar Galić kazao je da su pored općih odredbi regulirani radni odnosi, radno vrijeme, plaće i naknade plaće, zaštita djelatnika, prestanak ugovora o radu i druge odredbe koje pobliže reguliraju prava i obveze djelatnika osnovnih škola Hercegbosanske županije. Uz ostalo izrazio je i podizanje osnovnih prava djelatnika osnovnog obrazovanja na višu razinu te daljnju suradnju sa Sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ.


Potpisivanju Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u Hercegbosanskoj županiji nazočili su i članovi pregovaračkog tima SSOOiO HBž-a: Stipo Pravdić, Jozo Gudelj, Adela Vrdoljak, Filip Čelar i Ante Klišanin te iz Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH: Selvedin Šatorović – predsjednik, Mirzet Pozderović dopredsjednik, Saudin Sivro i Omer Tipura – članovi Upravnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH.

 

Slika bannera nedostaje