Potpisani ugovori s obrazovnim ustanovama vezanih za edukaciju učenika u oblasti poljoprivrede i okoliša

 

23.11.21 15:04 Vijesti

Temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata obrazovnih ustanova vezanih za edukaciju učenika u oblasti poljoprivrede i okoliša, jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Božo Perić potpisao ugovore s 4 obrazovne ustanove s područja Hercegbosanske županije. Na samom početku nazočnima se obratio resorni ministar, Bože Perić i rekao, među ostalim, kako je cilj popularizirati poljoprivredu u svim osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije kako bi se podigla što veća razina svijesti učenika kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti koje su poveza ne s poljoprivredom i zaštitom okoliša.

Za realizaciju Javnog poziva predviđena su sredstva u Programu utroška sredstava tekućih prijenosa „Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu.

Pravo prijave na Javni poziv imale su obrazovne ustanove koje su imale projekte povezane s poljoprivredom i zaštitom okoliša i to za uzgoj bilja i cvijeća u plastenicima i na otvorenom, uzgoj bilja i cvijeća u vodenim otopinama (hidroponija), nabavku pčelinjih zajednica za praktičnu nastavu, organiziranje jednodnevnih učeničkih izleta s ciljem podizanja svijesti o zaštiti okoliša i biodiverzitetu, uređenju školskih vrtova i druge slične projekte.

Obrazovne ustanove koje su ispunile uvjete Javnog poziva te koje su jučer potpisale ugovore su:

- Srednja škola "Tin Ujević"  Glamoču

- Gimnazija "Marko Marulić" Tomislavgrad

- Srednja strukovna škola "Silvije Strahimir Kranjčević" Livno

- Osnovna škola "fra Miroslava Džaje" Kupres.


20211122_100459.jpg

 

Slika bannera nedostaje