Predsjednica Federacije gđa. Lidija Bradara i federalni ministar poljoprivrede g. Kemal Hrnjić u posjeti Kupresu

18.03.24 12:25

Vijesti

Podijeli

Danas je u zgradi Općine Kupres održan sastanak koji je inicirao Načelnik Općine Kupres g. Zdravko Mioč s ministrom poljoprivrede FBiH g. Kemalom Hrnjićem i suradnicima, a sastanku je kao posrednik nazočila i predsjednica FBiH gđa Lidija Bradara.


Na sastanku je načelnik općine Kupres upoznao ministra sa nekim od problema sa kojima se susreću poljoprivredni proizvođači sa područja općine Kupres. Između ostalog tražio je produžetak roka za prijavu poticaja za OPG-ove, a  koji ističe koncem ožujka da bude produžen do konca travnja.

WhatsApp_Slika_2024_03_18_u_12_2.42_03467036.jpg

Raspravljalo se i o problemima vezanim za poticaj i poljoprivredno zemljište, a načelnik je ponovno pokrenuo inicijativu o donošenju novog zakona o brdsko planinskim područjima kojim bi bila obuhvaćena mjesta s nadmorskim visinama iznad 900m.

Više poslušajte u razgovoru:

Intervju_načelnik_Zdravko_Mioč_1.2021.mp3

U razgovoru za naš radio ministar je govorio o tome kako on ne očekuje prosvjede poljoprivrednih proizvođača u ovoj godini i iznio je neke druge detalje vezano za poljoprivrednu proizvodnju i poticaje.

WhatsApp_Slika_2024_03_18_u_12_2.40_58ea95b5.jpg

Razgovor s ministrom: Intervju_ministar_poljoprivrede_.mp3


Predsjednica Federacije gđa. Lidija Bradara bila je posrednik u organizaciji ovog sastanka i pohvalila je odličnu suradnju s resornim ministrom g. Kemalom Hrnjićem i kazala je kako je njezina ustavna uloga organizirati niz različitih sastanaka kako bi komunikacija između viših i nižih razina vlasti bila bolja.

Predsjednica je istaknula kako u svojim brojnim posjetama različitim sredinama primijeti da ljudi imaju optimizma i vjeruje kako se marljivim radom može postići sveukupna bolja slika života na prostoru FBiH. 

Razgovor s Predsjednicom gđom. Lidijom Bradara:

Intervju_predsjednica_FBiH_Lidij.mp3


WhatsApp_Slika_2024_03_18_u_12_2.38_0345998d - Copy 1.jpg 

Slika bannera nedostaje