Predstavljen pilot projekt „Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske"

 

Poštovani,

ovim Vas putem želimo obavijestiti kako je 25. rujna 2018. javnosti predstavljen pilot projekt „Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske" kojim se promiče umrežavanje Hrvata diljem svijeta te njihovo povezivanje s domovinom.

Registar je digitalna baza podataka i komunikacijska mreža, dostupna na www.registarhrvataizvanhrvatske.hr. Bazu podataka čine zapisi o Hrvatima izvan RH kao fizičkim osobama te zapisi o udrugama, poduzećima, vjerskim organizacijama i drugim vrstama pravnih osoba koje su povezane s Hrvatima izvan RH. Korisnici Registra imaju priliku uspostaviti gospodarsku, kulturnu, obrazovnu, znanstvenu, sportsku ili drugu vrstu suradnje s Hrvatima iz domovine i cijeloga svijeta. Pritom je omogućena i izravna komunikacija između svih korisnika te primanje obavijesti o mogućnostima ostvarenja njihovih profesionalnih i osobnih interesa.

Pilot faza projekta provodi se do kraja 2018. i namijenjena je prvenstveno Hrvatima iz Argentine, Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država, s time da je pristup Registru otvoren i za ostale korisnike, neovisno o državi njihova prebivališta.

Radi veće pristupačnosti sučelje Registra i svi njegovi sastavni dijelovi dostupni su na hrvatskom, engleskom, njemačkom i španjolskom.

Ovim putem ističemo važnost samog upisa u Registar. Naime, potrebno je razlikovati registraciju/prijavu u sustav od upisa u Registar. Kako bi korisnicima postale dostupne sve mogućnosti i prednosti Registra, potrebno je nakon registracije/prijave u sustav, otvoriti rubriku „UPIS U REGISTAR" te izraditi zapis za fizičku i/ili pravnu osobu. Tek izradom zapisa korisnici postaju vidljivi u Registru te dobivaju mogućnost uspostave komunikacije i suradnje s drugim korisnicima.

Ovim Vas putem pozivamo da se upišete u Registar te Vam upućujemo zamolbu za širenjem informacija o Registru.

Dodatne informacije o Registru možete pronaći u info letku kojeg Vam dostavljamo u privitku ove obavijesti, kao i na mrežnoj stranici Registra: www.registarhrvataizvanhrvatske.hr.

Za sve ostale informacije, komentare, prijedloge ili primjedbe u vezi Registra slobodno nam se obratite.

S poštovanjem,


hrvatska_dijaspora.jpg

 

Slika bannera nedostaje