Predstavnicima PCU-a memorandum o razumijevanju potpisao načelnik općine Kupres Zdravko Mioč

 

Općina Kupres i Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim se utvrđuje međusobna suradnja između potpisnika za aktivnosti usmjerene pružanju potpore razvoju klastera, odabranih lanaca vrijednosti i unapređenja konkurentnosti klastera, sufinanciranje rekonstrukcije i izgradnje podobnih mikroprojekata ruralne tržišne infrastrukture u projektnom području općine Kupres, u F BiH na područja Klastera 5.

U ime Općine Kupres Memorandum o razumijevanju potpisao je načelnik Zdravko Mioč , 29. listopada 2021. u Mostaru na sastanku (grado)načelnika lokalnih zajednica s područja tri županije – Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske s predstavnicima PCU-a.

Dio sredstava predmetnog Projekta je namijenjen za sufinanciranje aktivnosti u pružanju tehničke i financijske potpore siromašnim poljoprivrednim proizvođačima u podizanju novih ili proširenju postojećih proizvodnih kapaciteta, jačanju kapaciteta Farmerskih organizacija radi što kvalitetnijeg pružanja usluga članovima i kooperantima kod poboljšanja poslovanja i infrastrukturnog povezivanja i u vidu nabavke i isporuke start paketa, opreme koja će unaprijediti tržišne veze i omogućiti malim posjednicima viši udio na tržištu i povećane prihode te sufinanciranje rekonstrukcije i izgradnje podobnih mikroprojekata ruralne tržišne infrastrukture.

Projekt će podržati dvije kategorije infrastrukturnih aktivnosti: infrastrukturu u javnom vlasništvu i upravljanju, kao što je javna vodoopskrba, od koje koristi ima više poljoprivrednika na određenom području, ili obnovu i izgradnju seoskih cesta, malih mostova koji povezuju poslovne lidere i ciljana domaćinstva te infrastrukturu u javnom vlasništvu, poput sustava za navodnjavanje, hladnjača i postrojenja za pakiranje, kojom se zajednički upravlja u partnerstvu između općina, FO-a i privatnog sektora.

Cilj Projekta je povećati prihode siromašnih domaćinstava (posebno žena i mladih) kroz njihovo angažiranje u profitabilnim agro-biznisima i kroz stvaranje prilika za njihovo lakše zapošljavanje.


akta.bapcu.jpgpcu_1.jpgpcu2.jpg

 

Slika bannera nedostaje