Priprema se VII. Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini

10.07.24 13:01

Vijesti

Podijeli

Pod predsjedanjem pomoćnog biskupa banjolučkog mons. Marka Semrena, predsjednika Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u utorak 9. srpnja 2024. u župi Svete Obitelji u Kupresu, održana je sjednica Organizacijskog odbora za pripravu VII. Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini koji će, kao i ranijih godina, biti održan u posljednju nedjelju u mjesecu srpnju odnosno 28. srpnja 2024. Na sjednici su sudjelovali: povjerenik za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Ante Vrhovac, kupreški župnik vlč. Tomislav Mlakić i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskup Semren upoznao je članove Odbora s dogovorom članova BK BiH da Svetu misu uoči Obiteljskog dana u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu u subotu, 27. srpnja 2024. u 19 sati predvodi predsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, kao i euharistijsko klanjanje nakon Svete mise. Središnje Euharistijsko slavlje na Obiteljski dan u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, u nedjelju 28. srpnja u 11 sati predvodit će potpredsjednik BK BiH mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Članovi Organizacijskog odbora dogovorili su da prije Mise uočnice u 18.15 sati bude priprava za sakrament pomirenja i prigoda za pristup svetoj ispovijedi. Također je dogovoreno da prije Misnog slavlja na sam dan bude zajednička molitva krunice i prigoda za sakrament pomirenja.

Tijekom susreta je predloženo da susret bude molitvena priprava obitelji za predstojeći Jubilej 2025. godine.

Također je dogovoreno da preko župnih ureda budu pozvani bračni parovi na obilježavanje 25., 50. i 60. obljetnice braka sudjelovanjem na Misnom slavlju, 28. srpnja na Kupresu.

Biskup Semren je podsjetio da su članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine svih ovih godina pozivali sve župne i druge crkvene zajednice u svojim biskupijama u Bosni i Hercegovini da te nedjelje na osobit način mole za obitelji u kojoj se vjera živi i raste.

Članovi Organizacijskog odbora izrazili su zahvalnost svim medijima koji su ranijih godina izravno prenosili ili popratili obilježavanje Obiteljskog dana te zamolili da i ove godine pomognu u stvaranju potrebnog ozračja te i poprate središnje Euharistijsko slavlje i Misu uočnicu.

Obiteljski_dan_28_7.2024.jpg


obiteljskidankupres

 

Slika bannera nedostaje