Prisega nove generacije policijskih službenika MUP-a HBŽ

02.06.23 11:26

Vijesti

Podijeli

- Dana, 01.06.2023. godine s početkom u 11,00 sati u krugu zgrade MUP-a K 10, održana je svečana ceremonija na kojoj su 44 kadeta od čega 13 kadetkinja Sukladno uredbi o tekstu i načinu polaganja prisege policijskih službenika MUP-a K 10, pred ministrom Unutarnjih poslova gospodinom Mariom Lovrićem i načelnikom Sektora uniformirane policije gospodinom Antom Stanićem, dali prisegu prije početka rada na policijskim poslovima, odnosno stupanja na dužnost policajca.

Tijekom svečane ceremonije budućim policijskom službenicima i službenicama prigodnim govorom obratili su se ministar i načelnik Sektora nakon čega su im uručili rješenja o prijemu u radni odnos i rješenje o početnom činu „policajac“ kao i „Etički kodeks“ za policijske službenike.

Ovim činom Uprava policiji Ministarstva unutarnjih poslova K 10 je obogatila svoje snage sa 44 nova policijska službenika.

Slika_1.jpg

Slika_2.jpg

Izvor: www.mupk10.gov.ba/


U nastavku poslušajte izjavu ministra MUP HBŽ g. Marija Lovrića o svečanoj ceremoniji prisege 44 nova policijska službenika, o planovima razvoja sigurnosti u HBŽ itd:

05.jpg

svečana_prisega_mladih_policajac.mp3

 

Slika bannera nedostaje